Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" izbraukumu noslēgs Ņižņekamskā

© Ilze Zvēra/ F64 Photo Agency

Deviņus zaudējumus pēc kārtas piedzīvojušais Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" šovakar pulksten 19:30 noslēgs piecu izbraukuma maču sēriju, tiekoties ar Ņižņekamskas "Neftekhimik". Tiešraide kanālā "Viasat Sport Baltic".

Devīto zaudējumu pēc kārtas Rīgas "Dinamo" piedzīvoja pirmdien, kad viesos ar 2:7 atzina Kazaņas "Ak Bars" pārākumu. Pateicoties Denija Kristo ceturtajam precīzajam metienam sezonā, pēc pirmās trešdaļas bija tikai minimāls deficīts, tomēr turpinājumā laukuma saimnieki aizbēga.

Protams, ievērības cienīgs ir fakts, ka otros rīdzinieku vārtus guva Vitālijs Pavlovs - 28 gadus vecajam uzbrucējam tas bija pirmais rezultatīvais metiens kopš 2016. gada februāra. Pa vidu bija arī divi pasaules čempionāti Latvijas izlases rindās, neskaitāmas pārbaudes spēles un Dienvidkorejas olimpisko spēļu kvalifikācija.

Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Pret Kazaņas "Ak Bars" 23 metienus atvairīja kanādiešu vārtsargs Džastins Pīterss, kurš septīto ripu no vārtiem ķeksēja ārā vienu sekundi līdz beigām. Viņš aizvadījis 83 mačus Nacionālajā hokeja līgā, taču pielāgošanās Eiropas laukumiem sagādājusi milzīgas problēmas. Pīterss atvairījis 86,7% pretinieku metienu.

Kamēr Rīgas "Dinamo" piedzīvo melnāko sēriju kluba desmit gadus ilgajā pastāvēšanas vēsturē, Ņižņekamskas "Neftekhimik" pie punktiem tikusi pēdējos četros mačos, svinot trīs uzvaras - 4:2 pret Čerepovecas "Severstal", 2:1 pret Maskavas "Spartak" un 4:3 pagarinājumā pret Bratislavas "Slovan". Vienīgais izņēmums bija 2:3 pagarinājumā pret Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Ar 18 punktiem rīdzinieku nākamā pretiniece ieņem devīto vietu Austrumu konferencē, tomēr panākums ļaus šovakar pacelties augstāk. Ņižņekamskas "Neftekhimik" aizvadījusi tikai desmit mačus, kas ir par trim mazāk nekā Rīgas "Dinamo", bet izdevies savākt par 15 punktiem vairāk. Rīdzinieki ir pēdējie ne vien rietumos, bet arī visā līgā - divus punktus priekšā atrodas Toljati "Lada", kam viens mačs rezervē.

Ņižņekamskas "Neftekhimik" tikai vienu reizi pēdējo četru gadu laikā izdevies sasniegt Gagarina kausa izcīņu, un arī tad piedzīvots zaudējums pirmajā kārtā. Tomēr šosezon izredzes izskatās labākas, un daudz tiek gaidīts no leģionāriem, kuri pagaidām cerības attaisno.

Rezultatīvākais spēlētājs ir amerikānis Dens Sekstons, kurš desmit mačos sakrājis 11 punktus. Pasaules čempionāta bronzas medaļnieks Ņižņekamskā spēlē kopš 2014. gada, un pērn viņš kļuva par komandas rezultatīvāko spēlētāju ar 50 punktiem. Viņa tuvākais sekotājs ir čehs Robins Hanzls, kurš 28 gadu vecumā pirmo reizi spēlē aiz dzimtenes robežām. Trešais rezultatīvākais spēlētājs ir čehs Andrejs Nestrašils, bet ceturtais - amerikānis Čads Ro. Tomēr viņu statistika ir pieticīgāka - pieci un trīs punkti.

Savukārt vārtu drošība visbiežāk tiek uzticēta leģionāram - Iļja Ježovs dzimis Krasnodarā, taču septiņu gadu vecumā viņa ģimene devās uz Monreālu, un tieši Kanādā viņš sāka hokejista gaitas. Ježovs 2015. gadā kopā ar Sanktpēterburgas SKA ieguva Gagarina kausu, taču nepiedalījās nevienā izslēgšanas mačā. Pērn sargājis Toljati "Lada" vārtus, viņš nu kļuvis par Ņižņekamskas "Neftekhimik" pirmo numuru un desmit mačos ticis galā ar 92,5% metienu.

Protams, ja Ņižņekamskas "Neftekhimik" tēmē uz iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, savā laukumā jāņem trīs punkti pret apakšgala komandām - tātad arī no Rīgas "Dinamo". Vai tas izdosies un rīdzinieku sērija sasniegts desmit mačus? Pirmais iemetiens pulksten 19:30, tiešraide kanālā "Viasat Sport Baltic".