Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Girgensonam un "Sabres" zaudējums papildlaikā pirmajā pārbaudes spēlē

© Scanpix.ee

Latviešu hokejists Zemgus Girgensons šonakt aizvadīja pirmo NHL pirmssezonas pārbaudes spēli, Bufalo „Sabres” sastāvā ar 2:3 papildlaikā zaudējot „Hurricanes”. Girgensons parādīja aktīvu sniegumu un daudz spēlēja vairākumā, bet pie punktiem netika.

Zemgus Girgensons pirmajā spēlē jaunā galvenā trenera Fila Hauslija vadībā darbojās pirmajā uzbrucēju maiņā kopā ar Raienu O`Railiju un Kailu Okposo. Girgensons laukumā pavadīja 18:38 minūtes, turklāt 7:13 no tām, komandai spēlējot vairākumā. Vairākumā Girgensonam lielākais spēles laiks komandā, turklāt tas bija ilgāks nekā latviešu uzbrucējam dotais spēles laiks vairākumā visā pagājušajā sezonā kopumā, kad viņš 75 spēlēs vairākumā kopā spēlēja 5:15 minūtes jeb praktiski vairākumā netika izmantots. Jāpiemin, ka šonakt „Sabres” spēlēja, kā jau pirmajā pārbaudes mačā, ļoti eksperimentālā sastāvā bez vairākiem svarīgiem uzbrucējiem, turklāt treneris Hauslijs atzina, ka treniņos vairākums līdz šim iespēlēts minimāli.

Girgensons spēli aizvadīja ļoti aktīvi - viņam trīs metieni pa vārtiem un trīs spēka paņēmieni, taču arī negatīvs lietderības koeficients mīnus viens. Punktus Girgensonam gūt neizdevās, neizmantojot arī labu iespēju papildlaikā pēc lieliskas Rasmusa Ristolainena piespēles. Savukārt pamatlaikā Girgensons izcēlās ar teicamu piespēli vairākumā, izkārtojot metienu no vārtu priekšas O`Railijam, taču viņš trāpīja pa vārtu stabiņu.

„Hurricanes” izvirzījās vadībā mača devītajā minūtē, kad vārtus guva Dereks Raiens. Bufalo atbildēja ar Seta Grifina, komandas jaunpienācēja ar 58 NHL spēļu pieredzi, vārtu guvumu. Otrajā periodā komandas vēlreiz apmainījās vārtu guvumiem, Bufalo vienībā izceļoties Džeikam Makeibam, bet papildlaikā Raiens ar savu trešo punktu šajā spēlē izrāva Karolīnas uzvaru.

Bufalo rindās ar divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās 24 gadus vecais uzbrucējs Evans Rodrigess. „Sabres” tā arī neizdevās izmantot nevienu no septiņiem vairākumiem. Nākamā pārbaudes spēle Bufalo paredzēta jau rītnakt pret Pitsburgas „Penguins”, kuras treniņnometnes sastāvā ir arī Teodors Bļugers.

„Islanders” tikmēr aizvadīja savu otro pārbaudes spēli, šoreiz bez Kristera Gudļevska sastāvā. Nespēlēja arī vakar sausā palikušais Kriss Gibsons, un „Islanders” vārtos pret „Rangers” stājās vispirms Jaroslavs Halāks, bet pēc tam Īmons Makadams. Pamatlaiks noslēdzās ar 0:0, bet papildlaikā „Rangers” tomēr izcīnīja minimālu uzvaru 1:0. Halāks atvairīja visus 22 metienus, bet Makadamam 19 atvairīti metieni no 20.

„Devils” sastāvā ar vārtu guvumu izcēlās šīs vasaras drafta pirmais numurs Niko Hišers, palīdzot ar 4:1 pieveikt „Capitals”. Vašingtonas treniņnometnē piedalās arī Latvijas aizsargs Kristofers Bindulis, taču viņa spēles pieteikumā nebija. Savukārt Otava jau pirmajā periodā izvirzījās vadībā 4:1 pret „Maple Leafs”, divus vārtus gūstot Maikam Hofmanam, kas beigās noveda pie uzvaras ar 6:2.