Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" jauns antirekords - deviņi zaudējumi pēc kārtas

© Ilze Zviedre, F64 Photo Agency

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" pirmdien ar rezultātu 2:7 izbraukumā atzina Kazaņas "Ak Bars" pārākumu, piedzīvojot jau devīto zaudējumu pamatlaikā pēc kārtas, kas ir jauns kluba antirekords.

Rīdzinieki maču sāka aktīvi, taču neliels kritums piecas minūtes pēc sākuma noveda pie īsā laika sprīdī zaudētiem diviem vārtiem. Vispirms Jirži Sekačs saņēma piespēli no aizvārtes un vārtu priekšā nomānīja Pītersu un raidīja ripu vārtos - 1:0. 19 sekundes vēlāk kazaņieši izdarīja vēl vienu spēcīgu triecienu - Romāns Abrosimovs guva savus pirmos vārtus sezonā. Saņēmis piespēli no stūra, "Ak Bars" spēlētājs pilnīgā vientulībā meta pa vārtiem un nekavējoties dubultoja mājinieku vadību - 2:0.

Tiesa, "Dinamo" no nokdauna spēja piecelties un laiku pa laikam sarīkoja pa bīstamam momentam pie mājinieku vārtiem. 13. minūtē, kad tik tikko bez rezultāta izmaiņām bija noslēdzies vairākums, rīdzinieki vienus vārtus atguva. "Dinamo" turpināja iesākto pāreju uzbrukumā un Denijs Kristo ar plaukstas metienu guva rīdzinieku pirmos vārtus - 2:1. Līdz trešdaļas beigām vairs rezultāts nemainījās, bet tas notika, tuvojoties otrās trešdaļas vidum.

Jirži Sekačs 28. minūtē guva savus otros vārtus spēlē, skaistā stilā no labās malas apspēlējot Ulvi Balinski un no vārtu priekšas panākot 3:1. Tāpat kā pirmajā trešdaļā, arī otrajā mājinieki vārtus guva pa diviem uzreiz. Šoreiz ar 40 sekunžu starpību, kad Malihins no labās mals atrada ar piespēli vārtu priekšā ieskrējušo Ņikitu Jazkovu, kurš to pāradresēja vārtos - 4:1 "Ak Bars" labā.

Tomēr arī šoreiz rīdzinieki neizkāra balto karogu. Nepilnas sešas minūtes pirms otrās trešdaļas beigām Vitālijs Pavlovs pārtrauca 64 spēļu sausumu - pa labo malu ieslidojis uzbrukuma zonā, izdarīja metienu, kas tika atvairīts, taču pie atlēkušās ripas tika pats un ar otro mēģinājumu guva vārtus (4:2). Gandrīz uzreiz pēc tam Nikolajam Jeļisejevam bija lieliska iespēja gūt vēl vienus vārtus, taču izgājiens viens pret vienu ar vārtsargu nebija sekmīgs.

Tāpat kā pirmās trešdaļas izskaņā, arī otrās beigās rīdzinieki tika pie noraidījuma - šoreiz vainīgs bija Miks Indrašis, bet, atšķirībā no pirmās trešdaļas, šajā kazaņieši uzreiz arī šo vairākumu izmantoja. "Ak Bars" pirmā maiņa, ieslidoja Rīgas aizsardzības zonā un pēc piespēles no labās malas vārtu priekšā veiklākais bij Azevedu, panākot jau 5:2 mājinieku labā.
Pēdējo trešdaļu rīdzinieki sāk aktīvi un mēģināja veidot vienu uzbrukumu pēc otra, taču kvalitāte darbībās pietrūka, lai izveidot reālus vārtu gūšanas momentus. Mača izskaņā vēl divi zaudēti vārti, tai skaitā Sekačam izdevās nokārtot savus trešos vārtus. "Dinamo" piedzīvoja jau devīto zaudējumu pēc kārtas pamatlaikā, kas ir jauns klubs atnirekords - 2:7.

KHL regulārā sezona, 18. septembris

Ak Bars - Dinamo 7:2 (2:1, 3:1, 2:0)
Vārti: 5:15 Sekačs (Azevedu, Landers) 1:0, 5:34 Abrosimovs (Malihins) 2:0, 12:08 Kristo (Galjardi, Makmilans) 2:1, 27:52 Sekačs (Musins) 3:1, 28:32 Jazkovs (Malihins) 4:1, 34:14 Pavlovs (Skvorcovs) 4:2, 39:56 Azevedu (Landers, Sekačs, vair.) 5:2, 53:46 Lukojanovs (Malihins, Tokranovs) 6:2, 59:59 Sekačs (Jaruļins, Markovs, vair.) 7:2.
Metieni: 30:22
Soda minūtes: 16:36
Vārtsargi: Garipovs - Pīterss