Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Maple Leafs" nosūta Dzierkalu uz AHL

© portsnet.ca (Jeff McIntosh/CP)

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Toronto "Maple Leafs" vadība pieņēmusi lēmumu no treniņnometnes sastāva svītrot 24 spēlētājus un viņu vidū ir arī latviešu uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals.

20 gadus vecais Dzierkals, kuru "Maple Leafs" draftēja 2015. gadā ar kopējo 68. numuru trešajā kārtā, noslēdza līgumu ar "Maple Leafs" fārmklubu "Marlies" augustā. Vēlāk hokejists tika uzaicināts uz "Maple Leafs" pirmssezonas treniņnometni. Debitantu pārbaudes spēļu turnīrā Mārtiņš izcēlās ar diviem vārtu guvumiem, tomēr tagad no treniņnometnes līdz ar 23 citiem spēlētājiem atskaitīts.

Kopumā uz AHL klubu "Marlies" tika nosūtīti 17 spēlētāji. Iepriekšējā regulārajā sezonā komanda ar 89 punktiem 76 spēlēs Ziemeļu divīzijā ieņēma otro vietu, taču izstājās Kaldera kausa otrajā kārtā, divīzijas finālā septiņās spēlēs piekāpjoties Kristera Gudļevska nu jau bijušajai komandai Sirakjūsas "Crunch".

Dzierkals pagājušajā septembrī debitēja Latvijas izlasē, aizvadīdams trīs spēles un gūdams vienus vārtus olimpiskajā kvalifikācijā.

Iepriekšējās divas sezonas Dzierkals pavadīja "Huskies", ar kuru 2016. gadā kļuva par Kvebekas Junioru hokeja līgas čempionu. Rīgā dzimušais "Sāgas" audzēknis divu regulāro sezonu laikā Kvebekas Junioru hokeja līgā aizvadīja 106 spēles un sakrāja 116 (45+71) punktus, 86 soda minūtes un pozitīvu lietderību +49. Izslēgšanas spēlēs Dzierkalam 26 mačos 19 (7+12) punkti, 22 soda minūtes un pozitīva lietderība +14.