Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" izbraukumu turpinās pret "Ak Bars"

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" pamatlaikā zaudējis astoņas spēles pēc kārtas, atkārtojot 2008. gadā sasniegto antirekordu, un Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem bezcerīgu pēdējo vietu. Šodien pulksten 19:30 duelis pret Kazaņas "Ak Bars", kas arī nelido cerētajos augstumos. Tiešraide kanālā "Viasat Sport Baltic".

Rīgas "Dinamo" pie punktiem pēdējoreiz tika 28. augustā, kad pēdējās sešās minūtēs izdevās izglābt maču un pagarinājumā ar 3:2 apspēlēt Hantimansijskas "Yugra". Pagājušas trīs nedēļas, komanda aizvadījusi astoņas spēles, bet visās zaudēts 60 minūšu ietvaros, un tik slikts nogrieznis bijis tikai vienu reizi desmit sezonas ilgajā vēsturē - 2008. gadā.

Pirms divām dienām rīdzinieki spēlēt sāka tikai tad, kad izglābties vairs nebija iespējams, un izbraukumā piekāpās Helsinku "Jokerit" ar 2:3. Otro ripu 56. minūtē iemeta Denijs Kristo, kurš pēc sava metiena tika arī pie atlēkušās ripas, un tā bija pirmā reize šosezon piedzīvotajos desmit zaudējumos, kad Rīgas "Dinamo" iemeta vairāk par vieniem vārtiem.

Nav pagājis mēnesis kopš sezonas sākuma, taču Rīgas "Dinamo" līdzjutējiem ieskatīties Rietumu konferences kopvērtējumā negribas. Komanda ar pieciem punktiem ieņem pēdējo vietu. Priekšā esošais Maskavas "Spartak" savācis divreiz vairāk punktu, turklāt ir ar maču rezervē. Savukārt Minskas "Dinamo", kas nupat bija blakus, tagad ir deviņus punktus priekšā. Līdere Sanktpēterburgas SKA vispār ir 28 punktu attālumā.

Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Izbraukums turpināsies šodien, pulksten 19:30 tiekoties ar Kazaņas "Ak Bars", kas pagājušajā sezonā tika līdz Gagarina kausa pusfinālam. Arī jaunās sezonas sākums bijis labs. Lai gan komanda ieņem tikai astoto vietu austrumos, aizvadīts mazāks maču skaits nekā priekšā esošajām komandām, un viena uzvara pamatlaikā ļautu pacelties līdz pat trešajai vietai, turklāt ar vienādu punktu skaitu kā priekšā esošajām komandām.

Ceturtdien Kazaņas "Ak Bars" savā laukumā ar 2:1 pagarinājumā apspēlēja Čerepovecas "Severstal", uzvaras vārtus iemetot Antonam Landeram. Zviedru centra uzbrucējs kopš 2011. gada spēlēja Nacionālajā hokeja līgā, taču viņam neizdevās nostiprināties, un nu Landers izlēmis pamēģināt spēkus Krievijā. Sezonas ievads viņam bijis labs - astoņi punkti deviņās spēlēs.

Rezultatīvākais hokejists ir Džastins Azevedu, kurš iemetis sešus vārtus un savācis desmit punktus. Portugāļu izcelsmes kanādietis bijis Kazaņas "Ak Bars" uzbrukuma līderis arī trīs iepriekšējās sezonās. Savukārt aizsardzības līderis ir jauns - pieredzējušais Andrejs Markovs, kurš arī sakrājis astoņus rezultativitātes punktus. Spēlē pret Čerepovecas "Severstal" viņš guva otros vārtus sezonā.

Markovs kopš 2000. gada pārstāvēja Monreālas "Canadiens", aizvadot 990 spēles un savācot 572 punktus. Vienu reizi viņš kļuva par līgas labāko piespēlētāju aizsargu vidū un divas reizes piedalījās Visu zvaigžņu spēlē. Tomēr vasarā Markovam neizdevās vienoties par jaunu līgumu, bet uz citu Nacionālās hokeja līgas komandu viņš nevēlējās pārcelties. Tāpēc tika pieņemts lēmums par atgriešanos dzimtenē.

Pieredzējušais Markovs ir vienīgais Kazaņas "Ak Bars" aizsargs, kurš vidēji spēlē laukumā pavadījis vairāk par 20 minūtēm, un par sastāva dziļumu galvenais treneris Zinetula Biļjaļetdinovs nevar sūdzēties arī uzbrukumā. Šovakar vismaz uz papīra pārliecinoši favorīti ir laukuma saimnieki, taču pārākums jāapliecina arī laukumā. Sākums pulksten 19:30, tiešraide kanālā "Viasat Sport Baltic".