Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Girgensons un "Sabres" vienojas par līgumu uz diviem gadiem

© SCANPIX

Nacionālās hokeja līgas klubs Bufalo "Sabres" uz divām sezonām pagarinājis līgumu ar latviešu uzbrucēju Zemgu Girgensonu, kurš saņems 3,2 miljonus dolāru.

23 gadus vecais Zemgus Girgensons pagājušajā sezonā aizvadīja 75 spēles regulārajā čempionātā, izceļoties ar septiņiem vārtu guvumiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm. Bufalo "Sabres" atkal nekvalificējās Stenlija kausa izcīņai, bet latvietis no karjeras rezultatīvākās sezonas atpalika 14 punktus - 2015. gadā viņš 61 mačā izcēlās ar 15+15.

Pērn Girgensons parakstīja līgumu laikā, kad Latvijas izlases rindās cīnījās par olimpisko ceļazīmi, un vienošanās paredzēja 1,15 miljonus dolāru lielu atalgojumu par vienu gadu. Šodien latvietis ticis pie algas pielikuma, noslēdzot līgumu uz divām sezonām par 3,2 miljoniem (vidēji 1,6 miljoni sezonā). Pirmajos Nacionālajā hokeja līgā pavadītajos gados Girgensons pelnīja zem miljona.

Latvietis bija pēdējais ierobežoti brīvais aģents, ar kuru Bufalo "Sabres" vēl nebija parakstījusi līgumu. Tāpat Girgensons bija vienīgais, kurš neiesniedza pieteikumu arbitrāžas tiesā jeb nesaskaņu dēļ nebija gatavs tiesāties ar komandu. Ierobežoti brīvie aģenti atrodas neapskaužamā situācijā, jo atliek pieņemt komandas piedāvājumu vai kaulēties, cerot uz izmaiņām. Girgensona pragmatiskais piegājiens atmaksājies.

Girgensons kļuvis par sesto visaugstāk atalgoto uzbrucēju Bufalo "Sabres" rindās. 7,5 miljonus pelna Raiens O'Railijs, sešus saņem Kails Okposo, 5,6 - Džeisons Pominvils, 5,25 - Evanders Keins, bet piecus - Mets Mulsons. Aiz latvieša atrodas arī Džeks Aikels, kuram vēl ir spēkā debitanta līgums par 925 tūkstošiem sezonā.