Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" uzvarētāju duelī tiksies ar "Ak Bars"

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" Latvijas Dzelzceļa kausu sāka ar uzvaru, un šovakar pulksten 19:30 pretī stāsies Kazaņas "Ak Bars", kas arī vakar tika pie trim punktiem. Mača tiešraide kanālā TV6.

Gatavošanos desmitajai sezonai Rīgas "Dinamo" sāka ar sešām pārbaudes spēlēm ārpus Latvijas, uzvarot divās - 3:2 pret Bratislavas "Slovan" un 6:1 pret Kaseles "Huskies", kas spēlē Vācijas pēc spēka otrajā līgā. Savukārt pirmais mačs pie saviem līdzjutējiem tika aizvadīts tikai vakar, un rīdzinieki pēc pirmās trešdaļas atradās iedzinējos ar 0:2 pret Minskas "Dinamo". Abas ripas iemeta kanādietis Džastins Fonteins, vispirms izmantojot partneru uzvarēto cīņu aiz vārtiem, bet pēcāk realizējot izgājienu vienatnē pret vārtsargu.

Laukuma saimnieki visa mača garumā demonstrēja kvalitatīvāku hokeju, un otrajā trešdaļā iespējas beidzot izdevās pārvērst vārtu guvumos. Laimīgs rikošets ļāva Oskaram Batņam deficītu samazināt līdz minimumam, izlīdzinājumu ar metienu starp kājsargiem pretuzbrukumā panāca amerikānis Denijs Kristo, bet panākumu nodrošināja Gunāra Skvorcova cīņa par atlēkušo ripu. Pēdējās 20 minūtēs tika izturēts baltkrievu spiediens, svinot uzvaru ar 3:2.

Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Šovakar pulksten 19:30 pretī stāsies Kazaņas "Ak Bars", kas trīs reizes pēc kārtas triumfējusi Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņā, kamēr rīdzinieki kausu pēdējoreiz ieguva 2012. gadā. Arī Austrumu konferences komanda turnīru ievadīja uz pozitīvas nots, ar 2:1 pieveicot Jaroslavļas "Lokomotiv". Uzvaru nodrošināja Fjodora Malihina 48. minūtē realizētais vairākums, tāpat viņš piespēlēja Džastinam Azevedu, kurš otrās trešdaļas 17. sekundē atklāja rezultātu.

Pagājušajā sezonā Kazaņas "Ak Bars" sasniedza Austrumu konferences finālu, taču ar 0-4 zaudēja Magņitogorskas "Metallurg". Likumsakarīgi, ka šāds rezultāts nebija apmierinošs, tāpēc komandas rindas papildinājis zviedru centrs Antons Landers, kurš pērn aizvadīja 22 spēles Edmontonas "Oilers" un savāca 55 punktus Amerikas Hokeja līgā, kā arī 38 gadus vecais aizsargs Andrejs Markovs, kurš kopš 2000. gada pārstāvēja Monreālas "Canadiens". Pagājušajā sezonā Markovs 62 spēlēs sakrāja 36 punktus un joprojām bija viens no Nacionālās hokeja līgas labākajiem aizsargiem vairākuma realizēšanā.

"Katrs spēlētājs cīnās par vietu sastāvā līdz pat sezonas sākumam. Līdz tam neviens nav iekalts akmenī. Tādēļ skatāmies, kā tiek izpildīti visi risinājumi, ko pielietojam spēles laikā, cik spēlētāji ir disciplinēti, neskatoties uz rezultāta izmaiņām. Tas arī noteiks to, kas sāks sezonas pirmo spēli," pēc vakar izcīnītās uzvaras teica Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Sandis Ozoliņš. Viņa vadītajai komandai izdevās atgūties no divu vārtu deficīta, taču pret Kazaņas "Ak Bars" Ozoliņš labprāt izvairītos no šāda scenārija. Spēles sākums pulksten 19:30, tiešraide kanālā TV6.