Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Optibet" Hokeja līgas ambīcijas - kļūt par Latvijas apmeklētāko čempionātu

© Foto: Guntis Lazdāns

Latvijas čempionātam hokejā pirmo reizi kopš 2008. gada ir ģenerālsponsors – labākās komandas nākamajā sezonā sacentīsies Optibet Hokeja līgā. Jauna mājaslapa un statistikas sadaļas paplašināšana, taču neveiksmīgi izrādījušies centieni piesaistīt kaimiņvalstu komandas.

Latvijas čempionātā hokejā nākamajā sezonā būs sešas komandas, taču Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols atklāja, ka "Pārdaugava" atteikusies pati, nevis piespiesta aiziet. Par čempionu kausu sacentīsies sešas komandas, kuras 30 mačus garajā regulārajā sezonā noskaidros četras labākās vienības, kuras turpinās cīņu izslēgšanas spēlēs. Tikmēr abas vājākās komandas cīnīsies ar 1. līgas divām stiprākajām vienībām, tomēr nav skaidrs, vai grupas labākās komandas iegūs vai saglabās vietu OptibetHokeja līgā.

"Sadarbība starp Optibet un Latvijas Hokeja federāciju ilgusi vairākus gadus. Tikāmies un sapratām, ka mūsu mērķi un uzdevumi ir līdzīgi. Turklāt domājam ilgtermiņā, nevis par vienu gadu. Gribam hokeju padarīt labāku. Lai to paveiktu, ir vajadzīgi atbalstītāji. Esam noslēguši līgumu uz trim gadiem, un ambīcijas ir lielas - šajā laika posmā gribam, lai Latvijas čempionāts hokejā būtu apmeklētākā sporta līga Latvijā," sacīja Koziols.

Optibet mārketinga vadītājs Dainis Niedra pauda, ka hokeja čempionāta sponsorēšana ir tikai pāra pirmais bērns - darbs turpināsies. Vienlaikus viņš atklāja, kāpēc uzņēmums pieņēmis lēmumu veidot sadarbību: "Gribējām parādīt, ka varam izdarīt vēl vairāk. Latvijas Hokeja federācijas mērķis ir mainīt hokeja saimniecību. Arī mēs gribam, lai hokejs kļūtu populārāks un lai cilvēki veiktu likmes arī uz vietējo čempionātu, jo pagaidām apgrozījums nav liels."

F64

Jaunā sezona sāksies 6. septembrī, savukārt septītā finālspēle paredzēta 24. martā. Kā norādīja Latvijas Hokeja federācijas sporta direktors Edgars Buncis, fakts, ka izslēgšanas spēlēs piedalīsies tikai četras labākās komandas, palielinās katras regulārās sezonas spēles nozīmīgumu. "No pārdošanas viedokļa esam tālu, jo līga jāattīsta vizuāli. Iegūtie līdzekļi nav tik lieli, lai dotu komandām piešprici. Līdzekļus novirzīsim, lai produkts būtu baudāmāks," pauda Koziols. Nākamajā sezonā būs pieejama metienu un iemetienu statistika, kas 2017. gadā ir jaunums Latvijas čempionātā.

No dalības Optibet Hokeja līgā atteikusies Daugavpils komanda, tāpat neizdevās piesaistīt vienības no Lietuvas un Igaunijas. Saņemta atbilde, ka nav izdevies savākt pietiekami lielus līdzekļus, lai izveidotu konkurētspējīgu komandu. "Šogad neiznāca, bet domāju, ka nākamgad izdosies," norādīja Koziols. Viņš pauda, ka četru gadu laikā gribētu sarīkot Baltijas Atklāto čempionātu. Tāpat notikušas sarunas ar Kanādas karavīriem par piedalīšanos Latvijas čempionātā, tomēr ziemeļamerikāņiem beigās nav izdevies savākt gana spēcīgu sastāvu. Tomēr ir vienošanās, ka nākamajā gadā sarunas notiks vēlreiz.