Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Ozoliņam un "Dinamo" pirmā uzvara pārbaudes spēlēs, Ševčenko 1+1

© Foto: Dinamoriga.eu

Rīgas “Dinamo” savā ceturtajā pārbaudes spēlē šovasar izcīnījusi pirmo uzvaru, Vācijā ar 3:2 pieveicot Bratislavas “Slovan”. Uzvaras vārti un rezultatīva piespēle Ērika Ševčenko rēķinā, bet Tīdžejs Galjardi savā pirmajā mačā “Dinamo” sastāvā izcēlās ar rezultatīvu piespēli.

Sanda Ozoliņa pirmajās trīs pārbaudes spēlēs Rīgas “Dinamo” vadībā neviena uzvara tā arī netika izcīnīta. Turnīrā Minskā “Dinamo” gan bija ļoti tuvu panākumam pret “Yugra”, taču pamatlaika izskaņā tomēr nenoturēja pārsvaru. Šodien Vācijas pilsētā Kaselā tika uzsākts otrais pārbaudes turnīrs, spēkojoties ar Bratislavas “Slovan”, komandu, kas pagājušajā KHL sezonā bija desmitajā vietā Rietumu konferencē.

“Dinamo” vārtos stājās Jānis Kalniņš. Pirmo pārbaudi sava jaunā kluba sastāvā aizvadīja Tīdžejs Galjardi, kamēr vakardien piesaistītā aizsarga Viljama Rena “Dinamo” pieteikumā šodien vēl nebija.

“Dinamo” izdevās veiksmīgs spēles sākums, Gintam Meijam otrajā minūtē izmantojot Ērika Ševčenko un Krišjāņa Rēdliha piespēles un atklājot spēles rezultātu. “Slovan” gan drīz vien atguvās ar čeha Jana Buhteles precīzu metienu, taču uzreiz pēc tam palika mazākumā. “Dinamo” savu iespēju gan neizmantoja, bet perioda otrajā pusē divreiz bija spiesta spēlēt mazākumā jau pati.

Otrā perioda sākumā “Dinamo” vēlreiz nokļuva vairākumā, un šoreiz Denijs Kristo to realizēja, vēlreiz izvirzot vadībā Rīgas komandu. Pārsvars tika dubults perioda vidū, kad Ševčenko guva savu otro punktu šajā mačā, panākot 3:1. Šajā vārtu guvumā ar rezultatīvu piespēli izcēlās arī Galjardi.

Otrā perioda izskaņā 2+10 sodu par rupjību saņēma “Slovan” spēlētājs Pavels Skalickis, bet “Dinamo” savukārt nācās vairāk nekā minūti spēlēt trijatā pret pieciem. Šis pārbaudījums tika izturēts, un pārsvars 3:1 saglabājās. Vienus vārtus pašās beigās “Slovan” gan vēl atguva, bet tuvāk par 2:3 vairs netika.

Par labāko "Dinamo" rindās tika atzīts Edgars Kulda, kurš mača protokolā ar rezultativitātes punktiem neatzīmējās. Rīt "Dinamo" turnīru turpinās ar maču pret "Vityaz".

”Slovan” - Rīgas “Dinamo” 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)

Vārti: 1:47 Meija (Ševčenko, K. Rēdlihs) 0:1, 3:21 Buhtels (Kašpars, Eberts) 1:1, 22:21 Kristo (Gilīss, Indrašis) (vair.) 1:2, 31:40 Ševčenko (M. Rēdlihs, Galjardi) 1:3, 59:18 Štastnijs (Ramsteds, Taimi) 2:3
Soda minūtes: 20:10
Vārtsargi: Jaroslavs Januss - Jānis Kalniņš