Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" Vācijā uzsāks otro pārbaudes turnīru

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas ''Dinamo'' turpina gatavošanos jaunajai sezonai un šodien Vācijas pilsētā Kaselē pārbaudes turnīra ietvaros aizvadīs spēli pret citu KHL klubu Bratislavas ''Slovan''. Mača sākums pulksten 16:00.

Galvenā trenera Sanda Ozoliņa vadībā pirmās pārbaudes spēles ''Dinamo'' aizvadīja jūlija beigās Minskā, kur piedzīvoja trīs zaudējumus tikpat spēlēs - 1:3 pret Jaroslavļas ''Lokomotiv'', 2:3 pēcspēles metienos pret Hantimansijskas ''Yugra'' un 0:4 pret Minskas ''Dinamo''.

Komanda ļoti aktīvi arī pēc turnīra Minskā strādājusi pie hokejistu piesaistes, un vakar ''Dinamo'' paziņoja par 26 gadus vecā Viljama Rena piesaistīšanu, kurš savulaik bija ASV U18 izlases kapteinis. Tādējādi ''Dinamo'' sastāvā šobrīd ir jau astoņi leģionāri.

Rīgas "Dinamo" uz Vāciju devusies 27 hokejistu - divu vārtsargu, deviņu aizsargu un 15 uzbrucēju - sastāvā. Salīdzinājumā ar turnīru Minskā klāt nākuši latviešu uzbrucēji Miks Indrašis, Gints Meija un Māris Bičevskis, kā arī jaunpienācējs Tīdžejs Galjardi. Interesanti, ka sastāvā atrodams arī aizsargs Rolands Gritāns, lai arī vēl 31. jūlijā "Dinamo" ziņoja par pārbaudes laika beigām un treniņu pamešanu.

Nelielu savainojumu dēļ uz Vāciju nedevās aizsargs Kristaps Zīle un uzbrucēji Lukass Lesio un Gunārs Skvorcovs, Kanādas izlases rindās turnīrā Sočos piedalās vārtsargs Džastins Pīterss, aizsargs Kārls Stolerijs un uzbrucējs Brendons Makmilens, un sastāvā vairs nav arī Kirila Galohas (pārtrauktas līgumattiecības) un Martina Lavrova (beidzās pārbaudes laiks). Georgs Golovkovs turpina atlabt pēc smaga pleca savainojuma.

Kaselē ''Dinamo'' pirmā pretiniece būs cits KHL klubs Bratislavas ''Slovan'', pret kuru pagājušajā sezonā aizvadītas divas veiksmīgas spēles. Bratislavā rīdziniekiem 2:1 uzvaru pēcspēles metienu sērijā nodrošināja Patriks Malens, bet Rīgā 3:2 panākums, kad ar precīziem metieniem izcēlās Roberts Lipsbergs, Miķelis Rēdlihs un Gints Meija.

''Slovan'' pagājušajā sezonā atpalika astoņus punktos no izslēgšanas spēļu zonas un Rietumu konferencē ar 83 punktiem ierindojās desmitajā vietā. ''Dinamo'' sakrāja tikai 58 punktus un ieņēma pēdējo 14. vietu.

Mača sākums pret Bratislavas komandu šodien Vācijas pilsētā Kaselē paredzēts pulksten 16:00 pēc Latvijas laikā. Nākamajās dienās ''Dinamo'' aizvadīs spēles pret Vācijas pēc spēka otrās īgas klubu Kaseles ''Huskies'', kā arī Maskavas apgabala ''Vitjaz''.