Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

KHL samazina ārzemju tiesnešu skaitu

© LHF

Kontinentālā hokeja līga (KHL) krietni samazinājusi ārzemju tiesnešu skaitu, salīdzinot ar aizvadīto sezonu. Latvijas tiesneši Eduards Odiņš un Andris Ansons turpinās darbu.

KHL galvenais arbitrs Aleksejs Aņisimovs: "Šajā sezonā strādās četri ārzemju tiesneši. Pie mums paliek Ansons un Odiņš no Latvijas, kā arī Jeržābeks un Frane no Čehijas. Baltkrievus mēs uzskatām par savējiem, tur ir viens galvenais un trīs līnijtiesneši. Ja kādu aicinām, tad cilvēkam jābūt spējīgam kaut ko iemācīt mūsu jaunatnei. Ja jāņem kāds, kurš vienkārši ieņem kāda vietu, tad šajā ziņā esmu nacionālists - vienmēr labāk ņemšu jaunu Krievijas arbitru, kurš var augt. Pagājušajā sezonā mums bija 78 arbitri, tagad ir 77, tostarp 37 galvenie. Cilvēku skaits vairāk nekā pietiekams, ņemot vērā, ka olimpiskā sezona un spēļu skaits nemainās."

SCANPIX

Pagājušajā sezonā KHL strādāja 11 ārzemnieki: Eduards Odiņš (Latvija), Andris Ansons (Latvija), ungārs Peters Gebeji, šveicietis Tobiass Verli, čehs Antiņins Jeržābeks, čehs Martins Frane, soms Ansi Salonens, vācietis Gordons Šukis, kā arī trīs slovāki - Daniels Koncs, Vladimirs Baluška, Jozefs Kubušs, neskaitot par savējiem uzskatītos baltkrievus.

Kā jau ziņots, Latvijas tiesnesis Eduards Odiņš līgas labākā tiesneša balvu jeb "Zelta svilpi" saņēmis jau četras reizes (2011, 2013, 2014, 2016). Vairāk ir tikai krievam Vjačeslavam Bulanovam (2005, 2006, 2007, 2009, 2010, 2012), savukārt pēdējo 10 sezonu līderis ir mūsējais. "Zelta svilpi" sākotnēji saņēma Krievijas čempionāta labākais tiesnesis, bet kopš 2008/2009 sezonas - KHL labākais tiesnesis.

Minētais krievs Vjačeslavs Bulanovs pagājušajā sezonā netiesāja KHL mačus un, domājams, nebūs arī nākamajā sezonā. "Visiem ir iespējas, taču šobrīd Bulanovs nepiedalās KHL tiesnešu nometnē, ar mani viņš nav sazinājies," informē līgas galvenais arbitrs.