Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" papildina kanādiešu uzbrucējs ar lielu NHL pieredzi

© Scanpix.ee

Kontinentālās hokeja līgas klubu Rīgas "Dinamo" papildinājis 29 gadus vecais kanādiešu uzbrucējs Terijs Galiardi, kurš karjeras laikā pārstāvējis četras Nacionālās hokeja līgas komandas, kopā aizvadot septiņas sezonas un 321 maču regulārajā sezonā.

Vakar Rīgas "Dinamo" aizvadīja pirmo pārbaudes spēli pirms desmitās sezonas, Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā notiekošajā turnīrā ar 1:3 atzīstot Jaroslavļas "Lokomotiv" pārākumu. Vienīgos vārtus noslēdzošās trešdaļas ievadā guva Gunārs Skvorcovs, kurš tuvojās vārtiem no labās malas un precīzi meta tālajā stūrī.

Pagājušajā sezonā rīdzinieki palika pēdējā vietā Rietumu konferencē, turklāt guva tikai 116 vārtus, kas bija pārliecinoši sliktākais rādītājs konkurentu vidū. Līdz šim komandas rindās jau bija četri leģionāri no Ziemeļamerikas - amerikānis Denijs Kristo un kanādieši Lūkass Lesio, Brendons Makmilans un Koltons Gilīss, kurš Rīgas "Dinamo" pārstāvēja jau pērn. Šodien pievienojies piektais.

Panākta vienošanās ar 29 gadus veco uzbrucēju Teriju Džozefu jeb Tīdžeju Galiardi, kurš karjeras laikā pārstāvējis Nacionālās hokeja līgas klubus Kolorado "Avalanche", Sanhosē "Sharks", Kalgari "Flames" un Vinipegas "Jets". Kopā viņš aizvadījis 321 spēli, izceļoties ar 44 vārtiem un 61 piespēli. Labākā sezona Galiardi bija pirmā pilnvērtīgā - 2010. gadā viņš savāca 39 punktus 70 mačos.

2015. gadā Vinipegas "Jets" rindās uzbrucējs 38 spēlēs guva vienus vārtus, kas bija vienīgais punkts, pēcāk pārceļoties uz Eiropu. Viņš pievienojās Zviedrijas klubam Malmes "Redhawks", 29 spēlēs savācot 15 punktus, bet nākamajā sezonā pārcēlās uz Kontinentālo hokeja līgu (pirms tam bija neveiksmīgs mēģinājums atgriezties Ziemeļamerikā). Sacīs Zagrebas "Medveščak" rindās ar septiņiem punktiem astoņās spēlēs, Galiardi pievienojās Ņižņekamskas "Neftekhimik", tomēr astoņos mačos pie punktiem netika un laukumā vairs nedevās.

2007. gada draftā ar 55. numuru izvēlētais Galiardi Rīgas "Dinamo" rindās spēlēs ar 17. numuru.