Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Jelgavas ledus skolas vadītājs: Sports nevar pastāvēt uz pašvaldības pleciem

© Ruslans Antropovs, HK Zemgale/LLU

Hokeja kluba ''Zemgale'' oficiālajā ''Facebook'' kontā publicēts direktora Aivara Zeltiņa komentārs par Saeimas Sporta apakškomisijas piedāvāto jauno kārtību attiecībā uz ziedotājiem sporta organizācijām.

''Pirmkārt, Latvijā galvenā sporta finansēšana notiek tieši caur šo ziedojumu formu. Ja iepriekšējā kārtība tiek reformēta, tad kas nāks vietā? Nevienam uz šo atbildes netiek dotas. Sports nevar Latvijā pastāvēt uz pašvaldības pleciem. Iesaistītajām pusēm ir jānāk kopā un jāveido auglīga, strukturēta diskusija, kuras gala rezultātā visām pusēm vajadzētu gūt optimālu labumu,'' situāciju komentēja Zeltiņš.

''Ziedojumi mūsu hokeja kluba “Zemgale” kopējā budžetā sastāda aptuveni no 30% līdz 40% no kopējā budžeta. Tas ir ļoti daudz. Ja katrs no sporta klubiem/organizācijām pazaudēsim šo summu vai arī kardināli samazināsim, es nespēju iedomāties, kā sports Latvijā turpmāk eksistēs,'' piebilst Jelgavas ledus sporta skolas direktors Aivars Zeltiņš.

Vakar jau publicējām Latvijas Olimpiskās komitejas viedokli, kurā pausts, ka nepārdomāta nodokļu reforma var sagraut sporta sistēmu.