Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Trīs "Dinamo" spēlētāji iekļauti Kanādas izlases sastāvā

© Scanpix

Kanādas valstsvienība vakar paziņoja, ka par galveno treneri kļuvis Villijs Dežardēns, kuram būs uzticēta gatavošanās 2018. gada olimpiskajām spēlēm. Pirmais pārbaudes turnīrs notiks augusta ievadā Sočos, un sastāvā iekļauti trīs Kontinentālās hokeja līgas kluba Rīgas "Dinamo" spēlētāji.

Pārbaudes turnīrs Sočos notiks no 5. līdz 9. augustam un tajā piedalīsies sešas komandas - "Sochi", Sanktpēterburgas SKA, Magņitogorskas "Metallurg", Pekinas "Kunlun Red Star", Krievijas olimpiskā izlase un Kanādas izlase. Turnīra pirmajā daļā komandas tiks sadalītas divās grupās pa trim. Grupas uzvarētājas pēcāk tiksies finālā, otro vietu īpašnieces noskaidros bronzas medaļu likteni, bet zaudējušās komandas spēkosies par 5. vietu. Pērn turnīrā piedalījās četras komandas.

Jaunpienācēja ir arī Kanādas valstsvienība, kam tas būs pirmais pārbaudes turnīrs pirms 2018. gada olimpiskajām spēlēm. Vakar tika paziņots, ka ģenerālmenedžera amatu pildīs Šons Burks, bet galvenais treneris būs Villijs Dežardēns, kurš iepriekš vadīja Nacionālās hokeja līgas klubu Vankūveras "Canucks". Viņam palīdzēs Deivs Kings, Skots Vokers un Kreigs Vudkrofts, kamēr Burkam palīdzēs Martēns Brodērs.

Uz Sočiem dosies divi vārtsargi, septiņi aizsargi un 15 uzbrucēji, un katrā pozīcijā ir viens Rīgas "Dinamo" hokejists. Starp izvēlētajiem vārtsargiem ir Džastins Pīterss, aizsardzībā ir Karls Stolerijs, kurš vēl pagājušajā sezonā spēlēja Nacionālajā hokeja līgā, savukārt uzbrukumā ir Brendons Makmilans. Lielākoties izvēlēti Kontinentālās hokeja līgas pārstāvji, taču ir četri hokejisti no Zviedrijas, trīs no Šveices un divi no Vācijas. Bez kluba joprojām ir vārtsargs Kevins Pulēns, kurš pērn sargāja Astanas "Barys" vārtus.

2018. gada olimpiskajās spēlēs nedrīkstēs piedalīties Nacionālās hokeja līgas spēlētāji, toties uz Dienvidkoreju drīkstēs braukt hokejisti, kuriem ir tikai Amerikas Hokeja līgas līgumi. No 14. līdz 17. augustam kanādieši aizvadīs turnīru Sanktpēterburgā. Sagaidāms, ka pašlaik treneri uzmanību pievērsīs Eiropā spēlējošajiem kanādiešiem, bet sezonas laikā tiks vēroti Ziemeļamerikas zemāko līgu pārstāvji.

Vārtsargi: Džastins Pīterss (Rīgas "Dinamo") un Kevins Pulēns.

Aizsargi: Čejs Genovejs (Toljati "Lada"), Džefs Kinreids (Pekinas "Kunlun Red Star"), Patriks Maknīls ("Ingolstadt", Vācija), Maksīms Noro ("Bern", Šveice), Mets Robinsons (Maskavas CSKA), Džonatans Sigalets ("Frolunda", Zviedrija) un Karls Stolerijs (Rīgas "Dinamo").
Uzbrucēji: Džastins Azevedu (Kazaņas "Ak Bars"), Žilbērs Brulē (Ņižņekamskas "Neftekhimik"), Brendons Baks ("Ingolstadt", Vācija), Kevins Klārks ("Brynas", Zviedrija), Endrū Ebets ("Bern", Šveice), Bads Holovejs ("Skelleftea", Zviedrija), Robs Klinkhammers (Minskas "Dinamo"), Brendons Kozuns (Jaroslavļas "Lokomotiv"), Bens Maksvels (Maskavas "Spartak"), Brendons Makmilans (Rīgas "Dinamo"), Ēriks O'Dels ("Sochi"), Daniels Paije ("Brynas", Zviedrija), Meisons Reimonds ("Bern"), Makss Talbots (Jaroslavļas "Lokomotiv") un Lindens Vejs (Astanas "Barys").