Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Krievu hokejistam Zaripovam pozitīva dopinga prove un divu gadu diskvalifikācija

© Scanpix

Četrkārtējam Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa ieguvējam 36 gadus vecajam uzbrucējam Danisam Zaripovam pozitīva izrādījusies viena no pagājušajā sezonā ņemtajām dopinga provēm, kā rezultātā hokejistam piešķirta divu gadu diskvalifikācija.

Pieredzes bagātajam hokejistam piešķirta diskvalifikācija līdz 2019. gada 22. maijam. Zaripova organismā atklāta diurētisku līdzekļu klātbūtne.

Pieejamā informācija liecina, ka Zaripovs nav vienīgais hokejists, kuram pagājušajā sezonā bijušas pozitīvas dopinga proves. Jāpiemin, ka Zaripovs ir vienīgais hokejists, kuram Gagarina kausu izdevies izcīnīt četras reizes - 2009. un 2010. gadā ar Kazaņas ''Ak Bars'', bet 2014. un 2016. gadā Daniss kausu virs galvas cēla Magņitogorskas ''Metallurg'' kreklā.

Pagājušajā sezonā 56 regulārās sezonas spēlēs Zaripovs sakrāja 45 (16+29) rezultativitātes punktus, bet 18 izslēgšanas turnīra spēlēs Zaripovs izcēlās ar 15 gūtiem vārtiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm.

Lielāko karjeras daļu Zaripovs aizvadīja Kazaņas ''Ak Bars'', kļūstot par vienu no galvenajiem kluba simboliem. Kazaņas kreklā Zaripovs spēlēja no 2001. līdz 2013. gadam. Pēdējās četras sezonas Daniss aizvadīja ''Metallurg'' rindās, bet šosezon bija nolēmis atkal pārstāvēt Kazaņas krāsas.

Bez četrām Gagarina kausa trofejām Zaripovam Krievijas valstsvienības kreklā ir trīs uzvaras, viens sudrabs un viena bronzas pasaules čempionātos.