Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Iespējams, Rīgā nākamgad notiks pavisam neparasta hokeja spēle

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Paziņots Kontinentālās hokeja līgas nākamās sezonas kalendārs, kurā Rīgas “Dinamo” pirmās četras spēles aizvadīs izbraukumā. Tāpat ar īpašām gaidām varētu tikt atzīmēts 20. janvāris – Rīgas “Dinamo” preses sekretārs portālam Sportacentrs.com nenoliedza, ka pastāv iespēja šo maču pret Minskas “Dinamo” aizvadīt zem klajas debess. Pārrunas par šādas iespējas realizēšanu dzīvē gan vēl turpinās.

KHL jau panākusi, ka šosezon norisināsies pirmā līgas spēle zem klajas debess - to paveiks Helsinku “Jokerit”, otrajā decembrī Kaisaniemi parkā uzņemot Sanktpēterburgas SKA. Taču šosezon varētu būt vēl viens oficiāls KHL mačs zem klajas debess - 20. janvārī starp Rīgas un Minskas komandām. Par tādu iespēju krievu medijiem izteicies līgas viceprezidents Georgijs Kobiļjanskis.

Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Kobiļjanskis sarunā ar krievu mediju “Rsport” par labu Rīgai un Minskai minēja argumentu, ka abas pilsētas ieguvušas tiesības rīkot pasaules čempionātu hokejā. Kā mača iespējamo norises vietu Kobiļjanskis plaši neizteicās, vien sakot, ka tam nav obligāti jābūt futbola stadionam.

Rīgas “Dinamo” preses sekretārs Jānis Stepītis sarunā ar Sportacentrs.com Kobiļjanska piesaukto iespēju nenoliedza, taču uzsvēra, ka tā patiešām ir tikai iespēja: “Kad mums būs zināms, ka šis mačs patiešām notiks zem klajas debess, tad arī nekavēsimies par to paziņot publiski. Šobrīd tā ir tikai teorētiska iespēja, lieta, par ko tiek diskutēts. Vēl priekšā ilgas pārrunas par dažādiem nosacījumiem, ieskaitot par mača norises vietu. Tāpēc šobrīd nekā vairāk kā vien par “iespēju” es šo ideju nosaukt nevaru.”

Kamēr 20. janvāra mača liktenis vēl tiks izlemts, skaidrība par “Dinamo” pārējās sezonas gaitu ir iegūta līdz ar šodien publicēto KHL kalendāru. Sezona tiks uzsākta 22. augustā Omskā pret “Avangard” un turpināsies ar vēl trim izbraukuma spēlēm - pret “Sibir”, pret “Barys” un “Yugra”. Savukārt pirmā mājas spēle būs tikai 31. augustā, kad tiks uzņemts Maskavas “Spartak”, kam sekos vēl četras mājas spēles, ieskaitot pret Sanktpēterburgas SKA.

Septembra vidū “Dinamo” sagaida piecu izbraukuma spēļu sērija, tikpat ilga paredzēta arī oktobra sākumā, savukārt tālo Austrumu izbrauciens pie “Amur” un “Admiral” ieplānots tieši pirms Ziemassvētkiem. Taču janvārī “Dinamo” izdzīvoties pa Rīgu, jo paredzētas septiņu mājas spēļu sērija.

Tāpat “Dinamo” būtu ļoti vēlams iekļūt izslēgšanas spēlēs, citādi pēc olimpisko spēļu pārtraukuma sanāks tikai divas spēles. 28. janvārī tiks aizvadīta spēle pret “Jokerit” (visas pārējās komandas pēdējo spēli pirms pārtraukuma aizvadīs 25. datumā), pēc kā sāksies ziemas olimpiskās spēles un “Dinamo”, tāpat kā visai pārējai līgai, iestāsies izlašu pārtraukums. Pēc tam katrai komandai regulārajā sezonā paredzētas vairs tikai divas spēles. “Dinamo” gadījumā tā būs viesos pret Minsku un savā laukumā pret “Jokerit”, regulārajai sezonai pieliekot punktu pirmajā martā.