Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Teds Nolans kļūs par Polijas izlases galveno treneri

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Par Polijas hokeja izlases jauno galveno treneri kļūs kanādiešu speciālists Teds Nolans, vēsta poļu portāls Hokej.net. No 2011. gada augusta līdz 2014. gada pavasarim Nolans vadīja Latvijas valstvienību.

Polijas Hokeja federācijas vadība ar tās prezidentu Davidu Hvalku priekšgalā pirms vairāk nekā nedēļas devās uz Kanādas pilsētu Toronto, lai veiktu pārrunas ar Tedu Nolanu, un 59 gadus vecajam speciālistam jau šodien vajadzētu ierasties Polijā un tikt oficiāli apstiprinātam amatā.

Starp kandidātiem esot bijis arī krievu speciālists Igors Zaharkins, kurš no 2012. līdz 2014. gadam jau vadīja Polijas izlasi, taču viņa gadījumā šķērslis bija spēkā esošais līgums ar Kontinentālās hokeja līgas komandu Hantimansijskas "Yugra". Kopš 2014. gada valstsvienību vadīja Vācijā ilgus gadus spēlējušais Jaceks Plahta, kurš iepriekš bija Zaharkina asistents.

Polijas izlase pēdējoreiz Elitē spēlēja 2002. gadā, bet šogad IA divīzijas čempionātā Kijevā ar septiņiem punktiem piecās spēlēs ieņēma ceturto vietu. Poļi sāka ar zaudējumu Dienvidkorejai (2:4), pēc tam pārspēja mājinieci Ukrainu (2:1), tika pie punkta pret Kazahstānu (0:1, pagarinājumā) un apspēlēja Ungāriju (2:0), bet pēdējā kārtā ar 0:11 kapitulēja Austrijai, kurai uzvara bija nepieciešama, lai nodrošinātu atgriešanos augstākajā līgā.

Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Nākamā gada aprīlī turnīru uzņems Ungārija, bet IA divīziju atstājušās izlases Austriju, Dienvidkoreju (iekļuva Elitē) un Ukrainu (izkrita uz IB divīziju) aizstās attiecīgi Slovēnija, Itālija un Lielbritānija. Cīņā par olimpisko ceļazīmi Polija atzina Slovēnijas (1:6), Baltkrievijas (3:5) un Dānijas (2:5) pārākumu.

Nolans pie Latvijas izlases stūres bija trīs pasaules čempionātos, 2012. gadā ieņemot desmito vietu un divos nākamos turnīros - 11. vietu, bet viņa spilgtākais ieraksts bija astotā vieta 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs. 1997. gadā Nolans tika atzīts par labāko treneri Nacionālās hokeja līgas sezonā. Nolana pēdējā pietura trenera karjerā bija Bufalo "Sabres", kas 2015. gada aprīlī nolēma atlaist gan Nolanu, gan viņa palīgus.