Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Sabres" piedāvā Girgensonam kvalifikācijas līgumu

© SCANPIX

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo "Sabres" vadība nosargājusi pirmtiesības uz Latvijas valstsvienības uzbrucēju Zemgu Girgensonu, piedāvājot hokejistam kvalifikācijas līgumu uz nākamo sezonu.

Lai Girgensons nekļūtu par neierobežotu brīvo aģentu, "Sabres" bija jāpiedāvā kvalifikācijas līgums un, kā jau gaidīts, tas arī noticis. Līdz ar to abas puses var sēsties pie sarunu galda, lai vienotos par nākamā līguma nosacījumiem. Tā kā Zemgus iepriekšējā sezonā nopelnīja vairāk par vienu miljonu (1,15 miljoni dolāru), klubs nākamo līgumu nedrīkst piedāvāt mazāku par vismaz tikpat lielu summu, savukārt spēlētāja pārstāvji var cīnīties par lielāku atalgojumu.

Ja abas puses nespēs vienoties, Girgensons joprojām būs ierobežots brīvais aģents - jebkurš cits klubs drīkstēs piedāvāt Zemgum savus līguma nosacījumus, taču "Sabres" būs tiesības nedēļas laikā pēc oficiāla piedāvājuma izteikšanas piedāvāt tādus pašus nosacījumus, saglabājot Zemgu savā rīcībā. Ja Girgensons nenoslēgs jaunu līgumu ar kādu NHL klubu līdz 1. decembrim, nākamajā sezonā latviešu uzbrucējs nedrīkstēs spēlēt līgā.

23 gadus vecais Girgensons "Sabres" rīcībā nonāca 2012. gadā, kad klubs ar 14. numuru pirmajā kārtā izvēlējās Zemgu NHL draftā. Girgensons tādējādi kļuva par visu laiku visaugstāk draftēto latviešu hokejistu. NHL Zemgus debitēja sezonu vēlāk un četrās sezonās izvadījis 277 spēles, gūstot 37 vārtus un atdodot 49 rezultatīvas piespēles.

Aizvadītajā sezonā Zemgus 75 mačos izcēlās ar septiņiem vārtu guvumiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm, kā arī sakrāja 18 soda minūtes un negatīvu lietderības rādītāju (-7).