Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

2017. gada NHL draftā latviešus neizvēlas

© sportacentrs.com

Šodien Čikāgā norisinājās Nacionālās hokeja līgas drafta otrā līdz septītā kārta. Neviens no Latvijas jaunajiem spēlētājiem izraudzīts netika.

2017. gada Nacionālās hokeja līgas drafts bija vēsturisks Šveicei - Ņūdžersijas "Devils" ar pirmo numuru izraudzījās uzbrucēju Niko Hišeru. Naktī uz sestdienu notika drafta pirmā kārta, savukārt šodien norisinājās atlikušās sešas, kurās izvēlējās vēl divus šveiciešus - Vašingtonas "Capitals" ar 120. numuru aizrunāja Tobiasu Geizeru, bet "Devils" deviņas izvēles vēlāk izraudzījās vārtsargu Žilu Sennu.

Pie augstas izvēles šodien tika Francija - ar 45. numuru Kolumbusas "Blue Jackets" izvēlējās 17 gadus veco centra uzbrucēju Aleksandru Teksjē, kurš bija pieaugušo valstsvienības kandidātos un aizvadīja pārbaudes spēles Rīgā pret Latviju. Arī toreiz viņu vērot bija ieradušies Nacionālās hokeja līgas skauti.

Viens spēlētājs tika izvēlēts arī no Vācijas (136. numurs), Slovēnijas (152.) un Norvēģijas (213.). Savukārt divi hokejisti tika aizrunāti no Dānijas (65. un 100.), Baltkrievijas (80. un 107.), kā arī Slovākijas (109. un 143.). Savukārt Latvijas jauno hokejistu aizrunāto vidū nebija. Pagājušajā gadā Vankūveras "Canucks" ar 184. numuru izraudzījās centra uzbrucēju Rodrigo Ābolu, kurš nule parakstīja līgumu Zviedrijas spēcīgākajā līgā.

Pavasarī par ASV spēcīgākās junioru līgas izslēgšanas spēļu vērtīgāko hokejistu tika atzīts uzbrucējs Eduards Tralmaks. "Pēc mana un komandas snieguma palielinājās interese no skautiem. Daudzi klubi piedāvā draftēt pēdējās kārtās. Tomēr nezinu, vai to vēlos. Nākotnes vārdā gribu palikt brīvā aģenta statusā," sarunā ar Latvijas Hokeja federāciju pauda Tralmaks.

Tuvākajā laikā Nacionālās hokeja līgas komandas paziņos hokejistus, kuri uzaicināti uz jauno spēlētāju attīstības nometnēm. Iespējams, jau tad klubu apcirkņos redzēsim vairākus Latvijas spēlētājus.