Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Sabres" aizsargā tiesības uz Girgensonu

© SCANPIX

Nacionālās hokeja līgas klubiem šodien līdz pulksten 17:30 pēc Latvijas laika bija jāiesniedz saraksts ar aizsargātajiem spēlētājiem, kurus jaunpienācēja Vegasas "Golden Knights" nevarēs izvēlēties paplašināšanās draftā. Bufalo "Sabres" aizsargāja tiesības uz latviešu uzbrucēju Zemgu Girgensonu.

Nākamā sezonā Vegasas "Golden Knights" būs pirmā Nacionālajā hokeja līgā. Lai izveidotu komandu, pavisam drīz - naktī uz 22. jūniju pēc Latvijas laika, kad notiks aizvadītās sezonas izcilnieku apbalvošana - tiks rīkots paplašināšanās draftā, kurā no katras komandas varēs izvēlēties vienu hokejistu. Debitantes pārstāvji ieguldījuši ilgas darba stundas, bet tagad situācija ir skaidrāka nekā jebkad agrāk - šodien visas komandas paziņojušas, kurus spēlētājus neļaus izvēlēties.

Katrai no atlikušajām 30 vienībām bija divi izvēles scenāriji - aizsargāt tiesības uz vienu vārtsargu, trīs aizsargiem un septiņiem uzbrucējiem vai aizsargāt tiesības uz vienu vārtsargu un astoņiem laukuma spēlētājiem. Savukārt visi pārējie ir pieejami Lasvegasas komandai.

Bufalo "Sabres" izmantojusi modeli, kas ļauj aizsargāt desmit laukuma spēlētājus, un starp septiņiem uzbrucējiem ir arī latvietis Zemgus Girgensons, kurš pagājušajā sezonā guva septiņus vārtus un pievienoja deviņas piespēles. Jāatzīmē, ka uzbrucējs, kurš 2012. gada draftā tika izvēlēts ar 14. numuru, joprojām ir ierobežoti brīvais aģents jeb viņam nav līguma uz nākamo sezonu.

Aizsargāti tika arī vārtsargs Robins Lēners, aizsargi Rasmuss Ristolainens, Džeiks Makeibs un vakar maiņas darījumā no Monreālas "Canadiens" iegūtais Neitans Boljē, kā arī uzbrucēji Kails Okposo, Raiens O'Railijs, Jūhans Lāšons, Evanders Keins, Markuss Folinjo un Tailers Eniss.

Tādējādi pieejami būs, piemēram, aizsargi Zaks Bogosjans un Džošs Džordžess, kā arī uzbrucēji Mets Mulsons un Viljams Karjē. Savukārt līderis Džeks Aikels un cits centra uzbrucējs Sems Reinhārts nevar tikt izvēlēti, jo līgā nav aizvadījuši nepieciešamo spēļu skaitu. Arī no citām komandām Vegasas "Golden Knights" nevar izvēlēties jaunos hokejistus.

Vienīgā komanda, kas izvēlējās aizsargāt piecus aizsargus un tikai trīs uzbrucējus, ir Ņujorkas "Islanders", un Ziemeļamerikas medijos atrodamā informācija liecina, ka klubs gatavs debitantei atdot drafta pirmās kārtas izvēles iespējas, lai tādā veidā pierunātu neaiztikt neaizsargātos uzbrucējus. Tāpat no Anaheimas "Ducks" ir pieejami aizsargi Sami Vatanens un Džošs Mensons, bet arī šī vienība esot vienojusies par viņu neaiztikšanu, pretī dodot citus labumus.