Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Penguins" trīs vārti trīs minūtēs un 2-0 sērijā

© Scanpix

Gūstot trīs vārtus trīs minūtēs pēdējās trešdaļas sākumā, Pitsburgas "Penguins" ar rezultātu 4:1 Stenlija kausa izcīņas otrajā finālsērijas spēlē pieveica Nešvilas "Predators" un sērijā līdz četrām uzvarām izvirzījās vadībā ar 2:0.

Rezultātu mača 13. minūtē atklāja viesi no Nešvilas, kad Pontuss Oberjs, ieslidojis no vidējās zonas, saņēma piespēli pa kreiso malu veica skaistu apspēlēšanas kustību, tika garām aizsargam un no asa leņķa noguldīja uz ledus arī vārtsargu, pats no otras puses raidot ripu vārtos - 1:0. Ilgi gan nebija jāgaida līdz atbildei, jo nepilnas trīs ar pusi minūtes pirms pirmās trešdaļas beigām Džeika Gencela neatlaidība vārtu priekšā ļāva panākt izlīdzinājumu. Pēc metiena no labās malas Gencels bija pirmais pie atlēkušās ripas un, lai arī Peka Rinne bija nosedzis visu tuvo vārtu stūri, ripa atrada ceļu vārtos starp vārtsarga ķermeni un kreiso roku - 1:1.

Neraugoties uz to, ka "Predators" otrajā trešdaļā divas reizes nonāca mazākumā, kamēr mājinieki ne reizi, Nešvila bija jūtami aktīvāka vārtu apdraudēšanā. "Predators" izdarīja divas reizes vairāk metienu pa vārtiem (14:7), tomēr ripa vārtu līniju nešķērsoja ne reizi.

Scanpix

Pēdējās trešdaļas ievadā mājinieki pirmo reizi izvirzījās vadībā. Uzreiz pēc pirmā iemetiena laukuma centrā pie ripas nonāca Braiens Rasts, kurš, tikko šķērsojis uzbrukuma zonu, šāva pa vārtiem, Rinne metienu atvairīja, taču ripa lielā ātrumā nonāca pretējā pusē pie Gencela, kurš atkal bija precīzs pēc atlēkušās ripas un panāca jau 2:1 "Penguins" labā.

Mājinieki ar to nebija mierā, turpināja iet uz priekšu - aptuveni trīs minūtes vēlāk Fils Kesels un Skots Vilsons izgāja divatā pret vienu, Kesels apspēlēja aizsargu, no asa leņķa vārtu tuvumā deva piespēli vārtu priekšā esošajam Vilsonam. Viņš ripu ar nūju tikai aizskāra, taču tā nelidoja vārtos, bet atsitās pret "Predators" centra Vernona Fidlera slidu un izlidoja cauri Rinnes mūrim - jau 3:1 mājinieku labā.

It kā ar to nebūtu gana, pagāja vien 15 sekundes un Pitsburga raidīja vēl vienu nokdaunējošu sitienu Nešvilai - kārtējā pretuzbrukumā aizskrēja Jevgēņijs Malkins un Kesels, pirmais ar ripu pa kreiso malu ieslidoja zonā un neko lieku neizdomāja, vienkārši spēcīgi raidot ripu vārtos. 4:1 un "Predators" bija uz ceļiem. Tika nolemts Rinni nomainīt, atlikušajās 16 ar pusi minūtēs vārtu drošību uzticot viņa gados jaunākajam tautietim Jūsem Sarosam. Daudz darba 22 gadus vecajam vārtsargam nebija, jo "Penguins" šajā laikā pa vārtiem meta tikai divas reizes, tomēr arī otrā laukuma pusē ripa vārtos negāja, un "Penguins" svinēja otro uzvaru pirmajās divās finālsērijas spēlēs.

Stenlija kausa fināls, otrā spēle

"Penguins" - "Predators" 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)
Vārti: 12:57 Oberjs (Arvidsons, Fišers) 0:1, 16:36 Gencels (Šīrijs, Kunics) 1:1, 40:10 Gencels (Rasts, Heinsijs) 2:1, 43:13 Vilsons (Kesels, Kalens) 3:1, 43:28 Malkins (Kunics, Kols) 4:1.
Soda minūtes: 14:8
Metieni: 27:38
Vārtsargi: Marejs - Rinne (43:28 Saross)

Nākamā spēle notiks Nešvilā 4. jūnijā plkst. 4:00 pēc Latvijas laika.

Stenlija kausa fināla kalendārs

Komandas 1. spēle 2. spēle 3. spēle 4. spēle 5. spēle 6. spēle 7.spēle
Penguins - Predators 5:3 4:1 4.jūn. 6. jūn. 9. jūn. (ja nep.) 12.jūn. (ja nep.) 15. jūn. (ja nep.)