Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Latvijas izlases vārtus pret Dāniju aizstāvēs Merzļikins

© Romāns Kokšarovs/ f64 photo agency

Latvijas valstsvienība hokejā 2017. gada pasaules čempionātu ievadīs rīt pulksten 13:15 ar dueli pret Dāniju. Šodien aizvadīts pēdējais treniņš pirms turnīra, un galvenais treneris Bobs Hārtlijs paziņoja, ka pirmajā duelī vārtos būs Elvis Merzļikins, bet kapteinis Kaspars Daugaviņš sacīja, ka grib atriebties dāņiem par pērn piedzīvoto neveiksmi.

Latvijas hokeja izlase pēdējā treniņā pirms pasaules čempionāta sākuma lielu uzmanību veltīja spēlei vairākumā un mazākumā - gan pieci pret četriem, gan pieci pret trim. Pirmajā virknējumā darbojās kapteinis Kaspars Daugaviņš, Andris Džeriņš, kurš pēc Laura Dārziņa savainojuma kļuvis par kapteiņa ceturto asistentu, Miks Indrašis, Roberts Bukarts, bet no aizsargiem tika iespēlēts gan Guntis Galviņš, gan Uvis Balinskis.

Pēc treniņa galvenais treneris Bobs Hārtlijs sacīja, ka duelī pret dāņiem vārtu drošība tiks uzticēta Elvim Merzļikinam, savukārt no uzbrucējiem netiks pieteikts debitants Frenks Razgals. Vienlaikus Hārtlijs norādīja, ka Dārziņa savainojums ir iespēja citiem hokejistiem, piesaucot tieši Razgala uzvārdu. Kā 13. uzbrucējs tiks pieteikts Vitālijs Pavlovs.

Ceturtajā maiņā kopā ar Māri Bičevski un Gintu Meiju, kurš joprojām laukumā dodas aizsargrežģī, tika iespēlēts Teodors Bļugers, kurš valstsvienības rindas papildināja tikai vakar. Lai gan Bļugers norādīja, ka pēdējos gados spēlējis tikai kā centra uzbrucējs, viņam vismaz čempionāta ievadā plānota vieta kā malējam uzbrucējam. Tāpat debitants darbojās vienā mazākuma virknējumā kopā ar Pavlovu, kurš tika iespēlēts arī lielajam mazākumam.

Citā mazākuma brigādē bija Meija un Bičevskis. Tāpat tiek paredzēts, ka liela loma aizsardzībā būs pirmajam pārim - Artūram Kuldam un Kristapam Sotniekam. Savukārt otrajā vairākuma brigādē strādāja Oskars Cibuļskis, Balinskis, Zemgus Girgensons, Jānis Sprukts un Ronalds Ķēniņš.

"Noskaņojums ir labs. Protams, nav viegli piebraukt klāt no Amerikas un uzreiz būt labā formā. Ātrumu un enerģiju pagaidām ir grūti dabūt. Bet ar katru dienu jūtos arvien labāk un labāk, tāpēc domāju, ka rīt jābūt kārtībā," sacīja Bļugers. "Domāju, ka pašlaik esmu gatavs par 75-80%, kaut kas tāds. Protams, gribētu justies labāk, bet ar laiku viss būs kārtībā."

"Noskaņojumam ir jābūt labam, jo esam divus mēnešus trenējušies, bet tagad varēsim iet un beidzot spēlēt. Pirmais mačs ir svarīgs - tas iedos papildus adrenalīnu. Labi jāpaēd, labi jāpaguļ, uz halli jābrauc pozitīvam. Jāsakoncentrējas, jāiziet un jānokapā tā, lai ir prieks," pauda Daugaviņš.

"Šogad komanda ir saliedētāka un izlīdzinātāka. No pēdējiem trim četriem gadiem, kurus atceros, beidzot ir pārliecība, ka varam par kaut ko pacīnīties," norādīja kapteinis. "Komandā nāk iekšā jaunie, kuri grib līderiem atņemt darbu. Ir konkurence, un tas ir pareizi. Jūti, ka gadi iet uz priekšu, ka viņi dzen ārā. Cerams, ka debitanti parādīs labāko spēli."

Daugaviņa uzdevums pirmajai spēlei bija nepārprotams: atriebties dāņiem par pagājušajā gadā piedzīvoto zaudējumu pēcspēles metienos.

Latvijas izlases virknējumi:

Kristaps Sotnieks - Artūrs Kulda, Guntis Galviņš - Oskars Cibuļskis, Uvis Balinskis - Jānis Jaks, Ralfs Freibergs - Kristofers Bindulis; Roberts Bukarts - Andris Džeriņš - Kaspars Daugaviņš, Miks Indrašis - Jānis Sprukts - Rihards Bukarts, Ronalds Ķēniņš - Zemgus Girgensons - Gunārs Skvorcovs, Gints Meija - Māris Bičevskis - Teodors Bļugers, Vitālijs Pavlovs un Frenks Razgals.