Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Merzļikins vārtos pret Vāciju, Dārziņš un Pavlovs šodien nespēlēs

© Mārtiņš Aiše

Ar spēlēm Vācijas pilsētās Bītigheimā un Rāvensburgā Latvijas hokeja izlase kanādieša Boba Hārtlija vadībā pabeigs divu mēnešu sagatavošanas posmu pasaules čempionātam, bet galvenais treneris nosauks tos hokejistus, kuru tiks pieteikti turnīram. Pirmā spēle notiks šodien plkst. 21:15, to translēs LTV7.

Hārtlija vadībā Latvijas valstsvienība aizvadījusi astoņas spēles. Ja pret Krieviju tika piedzīvoti divi zaudējumi - 0:5 un 1:2, tad ar nākamajiem trīs pretiniekiem uzvaras mijās ar zaudējumiem - 1:0 un 0:3 pret Baltkrieviju, 1:4 un 4:3 (pēcspēles metienu sērijā) pret Zviedriju, ka arī 2:1 un 4:6 pret Franciju. Rezultatīvāko spēlētāju saraksta augšgalā ir Miks Indrašis ar pieciem vārtiem un divām piespēlēm, viņam seko Roberts Bukarts ar vārtiem un piecām piespēlēm un Lauris Dārziņš ar četrām piespēlēm. Divos no astoņiem mačiem komandai nav izdevies pārspēt pretinieku vārtsargu, bet kopumā pretinieki bijuši divreiz veiksmīgāki savu iespēju realizēšanā.

Statistiskie rādītāji

Pozīcija Rādītājs
Metieni pa pretinieku vārtiem (spēlē) 26
Realizēti metieni 6.27%
Gūtie vārti vienā spēlē 1.63
Metieni pa Latvijas vārtiem (spēlē) 24
Pretinieku realizēti metieni 12.50%
Zaudētie vārti vienā spēlē 3
Vairākums (proc.) 13.76% (4 no 29)
Mazākums (proc.) 78.95% (15 no 19)

Sastāvs

Uz Vāciju Hārtlijs paņēmis 28 spēlētājus - trīs vārtsargus, deviņus aizsargus un 16 uzbrucējus. Ārpus pieteikuma palika Mārtiņš Cipulis, Gatis Gricinskis un Kristaps Zīle, bet ilgās atveseļošanas dēļ komandai nepalīdzēs Mārtiņš Karsums, kurš pēdējo pasaules čempionātu Latvijas izlases kreklā aizvadījis tālajā 2010. gadā, lai gan valstsvienības sastāvā piedalījies gan 2014. gada ziemas Olimpiskajās spēlēs, gan divās Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīros. No pirmdienas ar komandu trenējas Rodrigo Ābols un Zemgus Girgensons, bet treneru korpusu papildināja Kārlis Zirnis. Pēc divām pārbaudes spēlēm ar Vāciju galvenais treneris nosauks galīgo sastāvu. Droši par savu vietu var justies visi trīs vārtsargi, bet laukuma spēlētājiem būs jāpierāda sava ticība uzvarai - viens no galvenajiem Hārtlija kritērijiem sastāva izvēlē. Komandas kapteinis būs Kaspars Daugaviņš, kuram palīdzēs četri asistenti Jānis Sprukts, Lauris Dārziņš, Artūrs Kulda un Kristaps Sotnieks. Šodienas spēli vārtos iesāks Elvis Merzļikins, bet ārpus pieteikuma paliks Ralfs Freibergs, Kristofers Bindulis, Lauris Dārziņš, Vitālijs Pavlovs un Rodrigo Ābols.

Latvijas izlases sastāvs spēlēm ar Vāciju

Vārtsargi: Elvis Merzļikins ("Lugano", Šveice), Ivars Punnenovs ("Tigers", Šveice), Jānis Kalniņš (Rīgas "Dinamo")
Aizsargi: Jānis Jaks (American Int'l College, NCAA), Kristofers Bindulis (Lake Superior State Univ., NCAA), Artūrs Kulda ("Jokerit", KHL), Kristaps Sotnieks ("Lada", KHL), Guntis Galviņš, Oskars Cibuļskis, Ralfs Freibergs, Uvis Jānis Balinskis (visi Rīgas "Dinamo"), Ēriks Ševčenko ("Yunost", Baltkrievija).
Uzbrucēji: Zemgus Girgensons ("Sabres", NHL), Andris Džeriņš ("Mountfield", Čehija), Kaspars Daugaviņš ("Torpedo", KHL), Ronalds Ķēniņš ("Lions", Šveice), Māris Bičevskis, Miks Indrašis, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Gints Meija, Edgars Kulda, Lauris Dārziņš (visi Rīgas "Dinamo"), Roberts Bukarts ("Zlin", Čehija), Rihards Bukarts ("Thunderbirds", AHL un "Monarchs", ECHL), Frenks Razgals ("Rīga", MHL), Rodrigo Ābols (Acadie-Bathurst Titan, QMJHL), Jānis Sprukts ("Ritten/Renon", Alpu Hokeja līga).

Šobrīd Vācijas izlases sastāvā ir trīs NHL spēlētāji - vārtsargs Tomass Graiss, aizsargs Deniss Zaidenbergs un uzbrucējs Tobiass Rīders. Pa vienam pārstāvim deleģējušas Šveices NLA, Zviedrijas hokeja līga un NCAA, pārējie spēlētāji pārstāv sešus DEL klubus - čempionvienību "Red Bull", vicečempionus "Grizzlys", ka arī "Adler", "Eisbaren", "Ice Tigers" un "Eisbaren".

Vācijas izlases sastāvs spēlēm ar Latviju

Vārtsargi: Tomass Graiss (Islanders, NHL), Fēlikss Brikmans (Grizzlys Wolfsburg), Denijs aus den Birkens (Red Bull Munchen).
Aizsargi: Deniss Roils (Adlers Mannheim), Džastins Krīgers (Bern, Šveice), Paskāls Cerresens (Kolner Haie), Kristiāns Ērhofs (Kolner Haie), Konrāds Abelchauzers (Red Bull Munchen), Deniss Zaidenbergs (Islanders, NHL), Franks Hērdlers (Eisbaren Berlin), Sinans Akdags (Adler Mannheim), Morics Millers (Kolner Haie).
Uzbrucēji: Tobiass Rīders (Coyotes, NHL), Brukss Meisiks (Red Bull Munchen), Markuss Kinks (Adler Mannheim), Matiass Plahta (Adler Mannheim), Janniks Zaidenbergs (Red Bull Munchen), Patriks Raimers (Nurnberg Ice Tigers), Jasins Ehlizs (Nurnberg Ice Tigers), Gerrits Fauzers (Grizzlys Wolfsburg), Patriks Hāgers (Kolner Haie), Fēlikss Šics (Rogle, Zviedrija), Dominiks Kahūns (Red Bull Munchen), Filips Gogulla (Kolner Haie), Dāvids Volfs (Adler Mannheim), Brents Rēdeke (Adler Mannheim), Frederiks Tifelss (Western Michigan NCAA).

"Euro hockey challenge" ietvaros Vācijas izlase aizvadījusi sešas spēles, piedzīvojot četrus zaudējumus un izcīnot divas uzvaras - aprīļa sākumā komanda piekāpās Norvēģijai ar 1:5 un 2:5, ar Baltkrieviju uzvaras tika dalītas uz pusēm - 1:3 un 2:1, bet vienu nedēļu atpakaļ vieni no čempionāta saimniekiem pieveica Čehiju ar 7:4, jau nākamajā dienā piekāpjoties pēcspēles metienu sērijā ar 3:4. Rezultatīvākie pēc sešām pārbaudes spēlēm ir Brents Rēdeke ar 1+5 un Patriks Raimers ar 0+6, bet trīs vārtiem guvuši Matiass Plahta un Jasins Ehlizs.

Pirmā spēle ar Vāciju notiks Bītigheimā, tā sāksies plkst. 21:15 pēc Latvijas laika. Pēc tās Latvijas izlase dosies uz Rāvensburgu, kur rītdien notiks otrā spēle, kas sāksies plkst. 19:00. Kā jau ierasts, abas spēles tiešraidē translēs LTV7 kanāls.

Latvijas izlases pārbaudes spēles

Datums Laiks Vieta Spēle Rezultāts
1/04/2017 17:00 Arēna Rīga Latvija - Krievija 0:5
2/04/2017 17:00 Arēna Rīga Latvija - Krievija 1:2
7/04/2017 19:30 Daugavpils Latvija - Baltkrievija 1:0
8/04/2017 17:00 Daugavpils Latvija - Baltkrievija 0:3
14/04/2017 17:30 Sēderteljē (Zviedrija) Zviedrija - Latvija 4:1
15/04/2017 14:00 Sēderteljē (Zviedrija) Zviedrija - Latvija 3:4 (PM)
21/04/2017 19:30 Arēna Rīga Latvija - Francija 2:1
22/04/2017 17:00 Arēna Rīga Latvija - Francija 4:6
30/04/2017 21:15 Bītigheimā (Vācija) Vācija - Latvija -
1/05/2017 19:00 Rāvensburgā (Vācija) Vācija - Latvija -

Pasaules čempionāts hokejā norisināsies no 5. līdz 21. maijam Ķelnē un Parīzē. Latvijas valstsvienība savas spēles aizvadīs Vācijas pilsētā, grupas ietvaros tiekoties ar Krievijas, ASV, Zviedrijas, Slovākijas, Vācijas, Dānijas un Itālijas izlasēm. Lai kvalificētos ceturtdaļfinālam, savā grupā jāieņem vismaz ceturtā vieta. Pirmo spēli turnīrā Latvija aizvadīs 6. maijā pret Dāniju.

Izmantotie avoti:
LHF | Sākums