Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Šodien izšķirsies U-18 liktenis - būt vai nebūt elitē

© http://u18worlds2017.iihf.com/

Trešo, izšķirošo spēli par palikšanu pasaules čempionāta elites divīzijā aizvadīs Latvijas U-18 izlase, kas turpina cīnīties pret Baltkrieviju. Rezultāts sērijā līdz divām uzvarām ir 1:1, spēles sākums plkst. 14:30

Pasaules U-18 hokeja elitē cīnās desmit komandas, kas sadalītas divās grupās. Gan Latvija, gan Baltkrievija turnīra pirmajā posmā pie uzvarām netika, līdz ar ko tieši ģeogrāfiskie kaimiņi savā starpā lemj, kuriem jāpaliek, bet kuriem jāatstāj eliti. Pirmajā spēlē pret Baltkrieviju mūsējie piekāpās ar 0:2, izdarot vien 17 metienus pa vārtiem pret 31, kas tika izdarīts pa Niklava Rauzas vārtiem. Arī otrajā cīņa pārsvars metienos bija tieši baltkrieviem - 33:25, tomēr pateicoties 2+1 Vernera Egles izpildījumā Latvija uzvarēja ar 3:2 un panāca trešo, izšķirošo spēli, izšķirošos vārtus gūstot, kad pamatlaikā atlika spēlēt piecas minūtes, bet Slovākijā pirmo reizi turnīra laikā tika atskaņota Latvijas himna.

Latvijas izlase trešo gadu pēc kārtas spēlē elites divīzijā un trešo gadu cīnās par palikšanu tajā sērijā līdz divām uzvarām. Bilance ir mūsējiem labvēlīga - 2015. gadā divās spēlēs ar vienādu rezultātu 5:3 tika pieveikta Vācijas izlase, bet 2016. gadā arī vajadzēja izšķirošo spēli, kas noslēdzās pēcspēles metienu sērijā, kurā uzvaru Latvijai atnesa šīs komandas kapteinis Deniss Smirnovs.

Latvijas U-18 izlase:

Vārtsargi: Niklavs Rauza, Normunds Borskovičs, Jānis Voris;
Aizsargi: Renārs Kārkls, Sandis Smons, Regnārs Ūdris, Niks Krollis, Iļja Žuļevs, Andrejs Kostjuks, Mārtiņš Pēteris Barkāns, Arvils Bergmanis;
Uzbrucēji: Emīls Ģēģeris, Deniss Smirnovs, Rihards Paškausks, Daniels Bērziņš, Edgars Petrovs, Verners Egle, Lūkass Sičevs, Ralfs Vjaters, Toms Opelts, Rūdolfs Builis, Viktors Jašunovs, Artjoms Lapiks.
Galvenais treneris: Igors Smirnovs. Treneri: Sergejs Kuzņecovs, Ronalds Ozoliņš, Mihails Svarinskis

Spēle starp Latviju un Baltkrieviju sāksies plkst. 14:30 pēc Latvijas laika. Gan online protokolam, gan video tiešraidei būs iespējams sekot oficiālajā turnīra mājas lapā en - 2017 IIHF Ice Hockey U18 World... . Ja Latvija šodien uzvar, tad nākamgad ar komanda ap šo laiku atradīsies Čeļabinskā vai Magņitogorskā, kur tiks izspēlēts 2018. gada pasaules U-18 čempionāts elites divīzijā, bet ja zaudē, tad kādā citā pilsētā kopā ar Kazahstanu, Dāniju, Norvēģiju, Vāciju un Slovēniju cīnīsies par atgriešanu desmit labāko komandu vidū.