Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Kerčs: Pirms 18 gadiem tikai retais ticēja, ka izlase labi nospēlēs

© Andrejs Terentjevs/F64 Photo Agency

Aprīļa sākumā savu ceļu pie lasītājiem sācis "Sporta Avīzes" portāls, kas ikvienam sporta cienītājam piedāvā labākos no SA rakstiem. Šoreiz piedāvājam fragmentus no intervijas ar leģendāro Latvijas izlases hokejistu Aleksandru Kerču.

Latvijas hokeja izlasē bijis daudz spilgtu spēlētāju. Vārtos Artūrs Irbe, aizsardzībā Kārlis Skrastiņš, Rodrigo Laviņš, Andrejs Maticins, bet, kad iedomājos par uzbrukumu, viens no pirmajiem, kurš nāk prātā, ir Aleksandrs Kerčs. Ļoti tehnisks uzbrucējs, kurš ar savām māņu kustībām un pauzēm izmisumā dzimis čehus, zviedrus, krievus kanādiešus. Un reizēm pat Latvijas fanus.

Brīdī, kad līdz pasaules čempionātam hokejā palikušas vien pāris nedēļas, intervijā A.Kerčs norādīja, ka aptuveni pirms 18 gadiem Latvijā bija maz cilvēku, kuri vispār ticēja, ka hokejisti labi nospēlēs.

Intervijā "Sporta Avīzei" A.Kerčs arī pastāstījis par to, kā viņam šajos gados klājies Latvijas izlasē un leģendāro 1987.gada kautiņu starp PSRS un Kanādas izlasi. Pilnu interviju lasi "Sporta Avīzes" portālā.