Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Ķēniņš uzsāk treniņus Latvijas izlases treniņnometnē

© Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas hokeja federācija (LHF) savā oficiālajā ''Twitter'' kontā raksta, ka izlases treniņnometnei pievienojies Ronalds Ķēniņš, kur sezonu pavadīja Šveices kluba ''ZSC Lions'' sastāvā.

Aizvadītajā sezonā 26 gadus vecais Ķēniņš, kurš 43 spēles aizvadījis arī Nacionālajā hokeja līgā, Šveices čempionātā 51 spēlē (ieskaitot "play-off") guva sešus vārtus un atdeva desmit rezultatīvas piespēles, kā arī sakrāja 67 soda minūtes un pozitīvu lietderības koeficientu (+1).

Ķēniņš savulaik jau strādājis Hārtlija vadībā - 2011./2012. gada sezonā Hārtlijs bija Cīrihes "ZSC Lions" galvenais treneris, bet Ķēniņš tosezon debitēja kluba lielajā komandā.

Jāpiebilst, ka šajā starpsezonā viens no Šveices medijiem ziņoja, ka Ķēniņš pārcelsies uz citu Šveices klubu Lozannā, bet ''ZSC Lions'' vēlāk šo informāciju noraidīja.

Hārtlijs pie valstsvienības stūres debitēs jau 1. aprīlī un 2. aprīlī, kad "Arēnā Rīga" paredzētas pārbaudes spēles pret Krievijas izlasi. Tāpat Latvijas izlase 7. un 8. aprīlī Daugavpilī tiksies ar Baltkrieviju, 14. un 15. aprīlī viesos mērosies spēkiem ar Zviedrijas hokejistiem, 21. un 22. aprīlī "Arēnā Rīga" uzņems Franciju, bet pēdējās spēles aizvadīs 30. aprīlī un 1. maijā, kad izbraukumā sacentīsies ar Vāciju.

"Nākamā nedēļa būs aizraujoša, jo visi apzināmies, ka tās beigās gaida pārbaudes spēles. Varēsim saprast, kur garajā ceļā atrodamies. Krievija ir laba komanda, viņiem ir labs sastāvs, jauni un talantīgi spēlētāji. Mums tas būs pārbaudījums. Treniņi ir labi, bet pārbaudes spēles - pavisam kas cits," pirms dažām dienām sacīja Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

Pasaules čempionātā (5.-21. maijs) Latvija spēlēs vienā grupā ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju.