Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Ķēniņš hokeja izlasei pievienosies pirmdien

© F64

Kļuvis zināms, ka Latvijas hokeja valstsvienībai, kas turpina gatavošanos pasaules čempionātam, pirmdien pievienosies uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, savukārt 17 gadus vecais Emīls Ģēģeris atstās treniņnometni, lai pievienotos U18 izlasei.

Pēc šodien aizvadītā treniņā izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs atklāja, ka no nākamās nedēļas ar komandu kopā būs arī Ronalds Ķēniņš, kuram beigusies sezona Šveices klubā "ZSC Lions". Šveices mediji ziņoja, ka Ķēniņš pārcelsies uz Lozannas vienību, tomēr pagaidām šī informācija nav oficiāli apstiprināta. Pirms šīs sezonas Ķēniņš noslēdza divu gadu līgumu ar Cīrihes klubu.

Aizvadītajā sezonā 26 gadus vecais Ķēniņš, kurš 43 spēles aizvadījis arī Nacionālajā hokeja līgā, Šveices čempionātā 51 spēlē (ieskaitot "play-off") guva sešus vārtus un atdeva desmit rezultatīvas piespēles, kā arī sakrāja 67 soda minūtes un pozitīvu lietderības koeficientu (+1).

Ķēniņš savulaik jau strādājis Hārtlija vadībā - 2011./2012. gada sezonā Hārtlijs bija Cīrihes "ZSC Lions" galvenais treneris, bet Ķēniņš tosezon debitēja kluba lielajā komandā.

Tāpat Hārtlijs pēc treniņa norādīja, ka 17 gadus vecais "Rīgā" spēlējušais aizsargs Emīls Ģēģeris ar pieaugušo izlasi vairs netrenēsies, jo dosies palīgā U18 izlasei. Juniori gatavojas pasaules čempionātam, kas no 13. līdz 23. aprīlim notiks Slovākijā. Latvija spēlēs A grupā pret Somiju, Kanādu, Šveici un mājinieci Slovākiju.

Latvijas hokeja izlase jaunā galvenā trenera Boba Hārtlija virsvadībā turpina gatavošanos pasaules čempionātam, kas šogad no 5. līdz 21. maijam norisināsies Ķelnē un Parīzē. Hārtlijs pie valstsvienības stūres debitēs jau 1. aprīlī un 2. aprīlī, kad "Arēnā Rīga" paredzētas pārbaudes spēles pret Krievijas izlasi. Tāpat Latvijas izlase 7. un 8. aprīlī Daugavpilī tiksies ar Baltkrieviju, 14. un 15. aprīlī viesos mērosies spēkiem ar Zviedrijas hokejistiem, 21. un 22. aprīlī "Arēnā Rīga" uzņems Franciju, bet pēdējās spēles aizvadīs 30. aprīlī un 1. maijā, kad izbraukumā sacentīsies ar Vāciju. Pasaules čempionātā Latvija spēlēs vienā grupā ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju.