Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Girgensons netīšām raida ripu savos vārtos zaudējumā Pitsburgai

© SCANPIX

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons kopā ar Bufalo "Sabres" piedzīvoja zaudējumu pret Pitsburgas "Penguins" ar 1:3, un "Penguins" trešo vārtu guvumā tieši Girgensons neveiksmīgi ievirzīja ripu savos vārtos.

Zemgus Girgensons laukumā pavadīja 12:03 minūtes, pusotru minūti nospēlējot mazākumā. Viņš izdarīja divus metienus pa vārtiem, pielietoja trīs spēka paņēmienus, uzvarēja 54% iemetienu, taču arī saņēma divas soda minūtes un negatīvu lietderības koeficientu mīnus viens.

Mīnusiņu statistikā Girgensons nopelnīja ļoti neveiksmīgi - "Penguins" hokejists Konors Šīrijs ātrajā uzbrukumā izdarīja metienu no asa leņķa, un Bufalo vārtsargs Robins Lēners atsita ripu tukšu vārtu priekšā. Tur gan "Penguins" spēlētāju nebija, taču ripa atleca tieši uz Girgensona nūjas un pēc atsitiena pret to nonāca tieši "Sabres" vārtos...

Vārtu guvums tika ieskaitīts Šīrijam, bet "Sabres" līdz ar šo neveiksmi 57. minūtē nokļuva iedzinējos 1:3 un zaudēja iespējas pēdējās minūtēs izraut papildlaiku. Savukārt "Penguins" ar šo uzvaru izdevies nodrošināt vietu izslēgšanas spēlēs. Pitsburgai tā bija trešā uzvara pēc kārtas, kamēr "Sabres" ar 72 punktiem saglabā 14. vietu konferencē.

SCANPIX

Mača sākumā abas komandas rādīja aizraujošu un ātru hokeju, pie metiena no tuvas distances tika Girgensons, taču par spēlētāja, kuram nav ripas, asu notriekšanu piecu minūšu sodu saņēma "Sabres" aizsardzības līderis Rasmuss Ristolainens, kurš arī tika noraidīts līdz spēles beigām. Bufalo gan izdevās izturēt visas piecas minūtes mazākumā, taču perioda izskaņā divu minūšu sodu saņēma arī Girgensons, un šoreiz Sidnijs Krosbijs realizēja vairākumu, ar precīzu metienu noslēdzot slidojumu pāri visam laukumam deviņas sekundes pirms perioda beigām.

Bufalo izdevās panākt neizšķirtu trešā perioda sākumā, kad izcēlās Sems Reinhārts, pamanoties trāpīt atkārtotu metienu no asa leņķa. Taču 55. minūtē Niks Bonino veiksmīgi sagaidīja ripu pēc cīņas Bufalo vārtu priekšā un panāca 2:1, bet pēc tam sekoja Girgensona neveiksmīgā epizode.

Nākamo spēli "Sabres" aizvadīs 26. martā pret "Maple Leafs".