Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Rihards Bukarts no AHL tiek nosūtīts atpakaļ uz ECHL

© manchestermonarchs.com

Amerikas Hokeja līgas komanda Springfīldas "Thunderbirds", kas divīzijā ieņem priekšpēdējo vietu, uz ECHL fārmklubu nosūtījusi 21 gadu veco latviešu uzbrucēju Rihardu Bukartu.

Bukarts pēc juniora karjeras beigām pērn pievienojās Nacionālās hokeja līgas kluba Floridas "Panthers" fārmklubam, bet šo sezonu uzsāka Springfīldas "Thunderbirds" sastāvā. Latviešu uzbrucējs 11 spēlēs izdarīja divas rezultatīvas piespēles un ieguva negatīvu lietderības koeficientu -2, un novembra beigās viņš tika nosūtīts uz ECHL, papildinot Mančestras "Monarchs" rindas.

Ziemeļamerikas pēc spēka trešajā līgā Bukarts debitēja ar vārtiem un rezultatīvu piespēli, bet piektajā spēlē noformēja savu pirmo "hat-trick" un drīz vien kļuva par vienu no komandas līderiem. Vēlāk gan sekoja seši mači pēc kārtas bez vārtu guvumiem, taču februāra izskaņā 21 gadu vecais uzbrucējs piecās cīņās atzīmējās ar četriem precīziem metieniem un nopelnīja piecus rezultativitātes punktus.

Bukarts, kurš šosezon ECHL piedalījies 28 dueļos, savācot 23 (15+8) punktus, marta sākumā izpelnījās izsaukumu atpakaļ uz Amerikas Hokeja līgu. Viņš laukumā devās trīs spēlēs, kurās atzīmējās ar vēl vienu rezultatīvu piespēli, tomēr pēdējās divās cīņās Bukarts palika arpus pieteikuma. Kļuvis zināms, ka latviešu uzbrucējs atgriezies Mančestras "Monarchs" rīcībā.

"Monarchs", kas ar 63 mačos sakrātiem 75 punktiem Austrumu konferencē ierindojas piektajā pozīcijā, naktī no trešdienas uz ceturtdienu viesosies pie divīzijas līderes "Royals", kura ieguvusi tikai par vienu punktu vairāk, taču ieņem trešo vietu konferencē.