Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Hokeja izlasei pievienojas Punnenovs un Gricinskis

© Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas hokeja izlases nometnei pievienojies vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Gatis Gricinskis, bet prom devies Jānis Voris un Artūrs Mickevičs, Latvijas Hokeja federācija vēsta savā Twitter profilā.

Ivara Punnenova pārstāvētais Šveices "Tigers" regulārajā sezonā ar 59 punktiem 50 spēlēs ieņēma desmito vietu 12 klubu konkurencē un pēc tam uzvarēja pārspēļu turnīrā, saglabājot vietu augstākajā līgā. 22 gadus vecais vārtsargs regulārajā sezonā spēlē ielaida vidēji 2,77 ripas, šajā rādītājā ieņemot astoto vietu līgā, un atvairīja 91,1% metienu. Pārspēlēs viņam četri mači, vidēji 1,75 ielaistas ripas un atvairīti 94,7% metienu.

Savukārt bijušais "Kurbada" uzbrucējs Gatis Gricinskis šosezon spēlēja Alpu Hokeja līgā, kur 40 regulārās sezonas spēlēs sakrāja 40 (13+27) punktus, būdams trešais rezultatīvākais komandā, un nopelnīja 20 soda minūtes un negatīvu lietderību -4. Viņa pārstāvētā "Lustenau" regulārās sezonas pirmajā posmā ar 56 punktiem 30 spēlēs ieguva ceturto vietu, pēc tam ar deviņiem punktiem desmit mačos palika pēdējā vietā labāko sešinieka turnīrā un ceturtdaļfināla sērijā ar 1-3 zaudēja Slovēnijas "Jesenice".

Abi spēlētāji nometnē aizstājuši attiecīgi 17 gadus veco "Rīgas" vārtsargu Jāni Vori un 26 gadus veco Francijas kluba "Lyon" uzbrucēju Artūru Mickeviču, kurš izlases rindas papildināja tikai pirms četrām dienām. Portāls Sportacentrs.com novēroja, ka ar izlasi trenējas arī 17 gadus vecais "Rīgas" spēlētājs Emīls Ģēģeris, bet uz ledus nav Maksima Širokova un Oskara Batņas.

Latvijas hokeja izlase jaunā galvenā trenera Boba Hārtlija virsvadībā turpina gatavošanos pasaules čempionātam, kas šogad no 5. līdz 21. maijam norisināsies Ķelnē un Parīzē. Hārtlijs pie valstsvienības stūres debitēs jau 1. aprīlī un 2. aprīlī, kad "Arēnā Rīga" paredzētas pārbaudes spēles pret Krievijas izlasi. Tāpat Latvijas izlase 7. un 8. aprīlī Daugavpilī tiksies ar Baltkrieviju, 14. un 15. aprīlī viesos mērosies spēkiem ar Zviedrijas hokejistiem, 21. un 22. aprīlī "Arēnā Rīga" uzņems Franciju, bet pēdējās spēles aizvadīs 30. aprīlī un 1. aprīlī, kad izbraukumā sacentīsies ar Vāciju. Pasaules čempionātā Latvija spēlēs vienā grupā ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju.