Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Hārtlijs: Neesmu te ieradies kā tūrists, mana sieva gan

© Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas hokeja izlase Boba Hārtlija vadībā turpina gatavošanos maijā gaidāmajam pasaules čempionātam. Pēc divām aizvadītajām treniņu nedēļām mūsu izlases galvenais treneris atzīst, ka ir apmierināts ar spēlētāju veikumu treniņos. “Esmu priecīgs par spēlētāju atdevi un arī progresu. Mēs katru dienu strādājam pie noteiktām mūsu spēles detaļām, tās arvien uzlabojot,” teic Hārtlijs.

Treneris neslēpj, ka aizvadītajā nedēļā uzmanība koncentrēta spēlei pieci pret pieci, bet jau šonedēļ plānots sākt arī slīpēt spēli vairākumā un mazākumā. “Tagad svarīgi, lai spēlētāji saprastu, ko no viņiem vēlamies. Man patīk kā puiši visu uztver, viņi uzdod jautājumus, skatās video. Protams, turpinām strādāt arī pie fiziskās sagatavotības. Šobrīd es droši varu teikt, ka man patīk tas, ko esam sasnieguši un kādā virzienā ejam,” saka Bobs Hārtlijs.

Arī aizvadītajā nedēļā tika turpināta iepriekš iedibinātā tradīcija. Sadarbībā ar Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta katru nedēļu labākais spēlētājs saņem ugunsdzēsēja ķiveri. Ja pirmajā treniņu nedēļā pie tādas tika Georgijs Pujacs, tad par aizvadītās nedēļas “ugunsdzēsēju” tika atzīts Gints Meija. “Gints ir labs piemērs citiem, viņš vienmēr ierodas laikus, vienmēr gatavs palīdzēt, nežēlo sevi ne uz ledus, ne trenažieru zālē, viņam ir pareiza attieksme un mērķtiecība. Viņš, manuprāt, ir piemērs ne tikai citiem spēlētājiem, bet arī visiem Latvijas cilvēkiem", sacīja Hārtlijs. Pats Gints tikmēr uz šo rindu autora jautājumu, kādus ugunsgrēkus viņš dzēsīs, atbildēja īsi: “Tos - petakā…”

“Sīkumi ir izšķirošie, lai gūtu panākumus. Ja es aizietu pie ārsta, kurš man teiktu, ka kādas problēmas veselībā ir sīkums un tās nav svarīgas, nezinu, vai es pie viņa ietu otrreiz. Hokejā ir līdzīgi, ikviens sīkums ir ļoti svarīgs un būtisks. Nākamajā nedēļā sāksim strādāt pie spēles nevienādos sastāvos, tāpēc mūs visus gaida smags un atbildīgs darbs," savu pieeju treniņiem neslēpj Hārtlijs, kuram laika redzēt kaut ko ārpus ledus halles un treneru istabas pagaidām nav bijis daudz. “Esmu šeit septiņos no rīta, bet prom dodos piecos vakarā. Dienas ir saspringtas un darba netrūkst. Esmu pabijis vairākos labos restorānos, taču neesmu te ieradies kā tūrists. Jā, mana sieva ir labs tūrists, viņa ir ļoti noderīga Latvijas ekonomikai,” smejot teic Hārtlijs, piebilstot, ka viņai ļoti patīk iepirkties.

Pirmās pārbaudes spēles Hārtlija vadībā Latvijas izlase aizvadīs 1. un 2. aprīlī, kad “Arēnā Rīga” samēros spēkus ar Krievijas izlasi.