Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Bindulim trīs gadu līgums ar Vašingtonas ''Capitals''

© Amanda Bowen

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Vašingtonas ''Capitals'' ziņo par Latvijas hokeja aizsarga Kristofera Binduļa piesaistīšanu ASV galvaspilsētas klubam. Līgums parakstīts uz trīs gadiem.

''Capitals'' viceprezidents un ģenerālmenedžeris Braiens Maklelans apstiprinājis, ka līgums stāsies spēkā ar 2017./2018. gada sezonas sākumu. Tāpat klubs panācis vienošanos ar Hampusu Gustafsonu, bet ar šo hokejistu vienošanās panākta uz diviem gadiem.

Abi hokejisti šobrīd uz ''try-out'' līguma nosacījumiem dosies Amerikas Hokeja līgas vienību Heršijas ''Bears''. Lāči 59 spēlēs AHL līdz šim iekrājuši 73 punktus punktus un atrodas piektajā vietā Austrumu konferencē. 11. martā pulksten 2:05 pēc Latvijas laika Heršijas vienībai spēle pret ''Phantoms''.

Sportacentrs.com šodien jau rakstīja, ka Bindulis uz Ziemeļameriku devās 2013. gadā, bet pērn viņš tika iekļauts Amerikas Savienoto Valstu pēc spēka otrās junioru līgas NAHL simboliskajā izlasē. Vasarā aizsargs piedalījās Vašingtonas "Capitals" jauno spēlētāju nometnē, atstājot labu iespaidu.

Šajā sezonā Bindulis pārstāv NCAA pirmās divīzijas komandu "Lake Superior State Lakers", 28 spēlēs izceļoties ar vienu vārtu guvumu un 12 punktiem, kas dod trešo vietu starp komandas aizsargiem. Ar 11 uzvarām 28 mačos universitāte ieņem septīto vietu desmit vienību konkurencē.

Bindulis pārstāvējis gan U18, gan U20 izlases, tomēr kopā aizvadītajās 11 cīņās ar punktiem viņš nav izcēlies. Latvijas pieaugušo valstsvienībā Bindulis pagaidām nav debitējis. Pērn viņš bija NAHL komandas "Aston Rebels" kapteinis un 57 spēlēs savāca 46 punktus. Kad tika paziņots par viņa vienošanos ar NCAA pirmās divīzijas universitāti, Bindulis ar 18 punktiem 19 spēlēs bija līgas rezultatīvākais aizsargs.

Vašingtonas "Capitals" ar 65 spēlēs sakrātajiem 95 punktiem ir Nacionālās hokeja līgas līdere, turklāt vadība ir pārliecinoša - Minesotas "Wild" atrodas piecu punktu attālumā, bet tuvākā Austrumu konferences sekotāja Kolumbusas "Blue Jackets" atpaliek par septiņu punktu tiesu.

Izmantotie resursi:
https://capitalstoday.monumentalspo...