Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

NHL atkal cīnās ar cūciņu uzliesmojumu

© SCANPIX

Nacionālo hokeja līgu atkal pārņēmis cūciņu vīruss, kura dēļ mačus izlaiduši vairāki Vankūveras "Canucks" spēlētāji un viens no Minesotas "Wild" līderiem Zaks Parizē.

Aizvadītajā naktī Minesotas "Wild" savā laukumā ar 5:4 pagarinājumā pārspēja Losandželosas "Kings". Rietumu konferences līderei, kurai nākamajās četrās dienās paredzētas trīs cīņas, vismaz piecas dienas nevarēs palīdzēt uzbrucēji Zaks Parizē un Džeisons Pominvils, kuriem konstatēts cūciņu vīruss.

"Biju šokēts, kad pirmais saslima Skots [Stīvenss]," par palīga veselības likstām stāstīja komandas galvenais treneris Brūss Budro. "Kad viņš vakar piezvanīja un teica, ka viņam ir cūciņas, spēju atbildēt ar tikai: Ak, mans Dievs. Svētdienas treniņā neredzēju nekādas pazīmes, bet pirmdien mani informēja, ka saslimuši arī divi spēlētāji."

Parizē šajā sezonā aizvadītajās 50 spēlēs savācis 14 vārtu guvumus un 14 piespēles, kamēr Pominvila kontā ir 38 punkti 59 mačos. Pēdējās deviņās spēlēs uzbrucēja kontā ir divi vārti un desmit piespēles. Gan Parizē, gan Pominvils izolēti no pārējās komandas, kamēr viņu partneriem veiktas vakcinācijas.

Pagājušajā nedēļā par cūciņu izplatīšanos vēstīja Vankūveras "Canucks". Saslimuši bija septiņi spēlētāji: Trojs Stečers, Kriss Tanevs, Ņikita Trjamkins, Maiks Šaputs, Markuss Granlunds, Antons Rodīns un Bens Hatons. "Canucks" un Minesotas "Wild" tikās 4. februārī, un simptomi parasti sāk parādīties 16-18 dienas pēc saslimšanas.

Nacionālā hokeja līga ar cūciņu epidēmiju saskārās 2014. gada decembrī, kad saslima vairāki Minesotas "Wild" hokejisti: Raiens Suters, Marko Skandela, Jonass Brodīns un Kristians Folains. Pārējie komandas biedri, ieskaitot Parizē un Pominvilu, tika vakcinēti.

Problēma kopumā skāra četras komandas, un ar cūciņām saslima arī vairākas zvaigznes, piemēram, Anaheimas "Ducks" snaiperis Korijs Perijs un Pitsburgas "Penguins" kapteinis Sidnijs Krosbijs, kurš bija vienīgais savā komandā.