Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Kārtējā RPIVA protestā pie valdības ēkas pieprasa pārtraukt skolas likvidēšanu

© @lizda_lv/Twitter

Aptuveni 250 cilvēku iepretim Ministru kabinetam šodien prasa apturēt Rīga Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) likvidācijas procesu.

Kā novēroja aģentūra LETA, iepretim valdības ēkai pulcējušies RPIVA studenti, mācībspēki un vadība, kā arī Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) pārstāvji. Klātesošie līdzi atnesuši gan karogus ar RPIVA un LIZDA simboliku, kā arī plakātus, kuros pausta prasība saglabāt akadēmiju. Vairāki plakāti adresēti izglītības un zinātnes ministram Kārlim Šadurskim (V), aicinot "Kažu doties mājās", kā arī ministram respektēt studējošo izvēli.

Plakātos pausts, ka arī pašai Izglītības un zinātnes ministrijai jāatrod sava sirdsapziņa, kā arī jābeidz īstenotais "terors".

Protestētāju priekšā izvietojušies arī daži akadēmijas mūziķi - bundzinieks un pūtēji, kas protestā nodrošina muzikālo pavadījumu.

Klātesošie skandē saukli "Rokas nost no akadēmijas!", kā arī "RPIVA ir un būs!". Neskatoties uz sākotnējo uzstādījumu protestā prasīt Šadurska demisiju, līdz šim šādi aicinājumi nav izskanējuši.

Tā vietā klātesošie prasa, lai pie viņiem iznāktu Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS). Protestējošie kliedz: "Premjeru!" un "Kučinski, nāc ārā!".

Jānorāda, ka šodien Ministru kabineta sēde sāksies vēlāk nekā ierasts.