Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Rīgas "Dinamo" noslēdz sezonu ar uzvaru bullīšos

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Rīgas "Dinamo" sezonu noslēdza ar otro divus punktus vērto uzvaru pēc kārtas, savā laukumā bullīšos pārspējot Ņižņekamskas "Neftekhimik" (3:2). Uzvaras bullīti iemeta Filips Toluzakovs, bet Lauris Dārziņš izcēlās ar vārtiem un diemžēl arī rokas savainojumu.

Rīgas "Dinamo" spēli sāka praktiski identiskā sastāvā, kādā pirms divām dienām pagarinājumā pārspēja Arta Ābola trenēto Toljati "Lada" (2:1). Vārtu drošība atkal tika uzticēta Jānim Kalniņam, netika mainīti arī virknējumi, bet vienīgā izmaiņa bija tā, ka spēlei netika pieteikts 13. uzbrucējs Frenks Razgals.

Ceturtajā minūtē par kautiņa mēģinājumu pa 2+2 soda minūtēm saņēma Gunārs Skvorcovs un Kamils Fazilzjanovs, bet astotajā minūtē Edgars Kulda par klupināšanu pirmoreiz atstāja komandu mazākumā. Rīdzinieki mazākumu nosacīti izturēja, tomēr jau septiņas sekundes pēc tā beigām ielaida vārtus - pie netraucēta metiena no tuvas distances tika Pavels Porjadins (1:0). Pēc trim minūtēm izlīdzinājumu panāca Lauris Dārziņš, kurš pretuzbrukumā pēc Māra Bičevska piespēles trāpīja tuvajā devītniekā (1:1), bet vēl pēc sešām minūtēm Guntis Galviņš vēl vienā pretuzbrukumā pārņēma vadību (2:1).

Otrās trešdaļas vidū Ņižņekamskas "Neftehimik" panāca izlīdzinājumu. Jēkabam Rēdliham paliekot bez nūjas, situāciju glābt centās Aleksandrs Jerofejevs, kurš par pretinieka turēšanu ar nūju nopelnīja komandai otro mazākumu. Un pēc 29 sekundēm viesi to arī izmantoja, kad Rikards Jinje no neērtās puses pārspēja Kalniņu (2:2). Trešās trešdaļas vidū nepatīkami sezonu noslēdza pirmo vārtu autors Dārziņš, kuram pa roku trāpīja komandas biedra mestā ripa.

Uzvarētājs tika noskaidrots bullīšos. Pirmajā sērijā pretiniekus vadībā izvirzīja Jinje (1:0), taču jau nākamajā piegājienā elegantus vārtus guva Miks Indrašis, panākdams izlīdzinājumu (1:1). Ar visiem nākamajiem viesu mēģinājumiem Kalniņš tika galā, un sestajā sērijā uzvaru rīdziniekiem nodrošināja Filips Toluzakovs, kurš ar precīzu un spēcīgu metienu pārspēja Andreju Karejevu - 2:1 bullīšos un 3:2 spēlē. Rīgas "Dinamo" sezonu noslēdza ar 58 punktiem 60 spēlēs, ieņemot pēdējo vietu Rietumu konferencē un līgā apsteidzot vienīgi Novokuzņeckas "Metallurg" (40).