Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Rīgas "Dinamo" aizsargs atzīts par nedēļas labāko jauno spēlētāju KHL

© Romāns Kokšarovs, F64 Pgoto Agency

Kontinentālā hokeja līga nosaukusi aizvadītās nedēļas labākos spēlētājus, un par labāko starp jaunajiem atzīts Rīgas "Dinamo" aizsargs Uvis Balinskis, kurš guva otros vārtus sezonā un palīdzēja komandai izcīnīt divas uzvaras.

Rīgas "Dinamo" pagājušajā nedēļā ar 4:3 pēcspēles metienos pieveica Pekinas "Kunlun Red Star", noslēdzošajā trešdaļā izlaižot trīs vārtu pārsvaru, bet izbraukuma noslēgumā izdevās ar 3:1 pārspēt Minskas "Dinamo". Ķīnā otros vārtus sezonā guva aizsargs Uvis Balinskis, kurš vairākumā pielaboja Oskara Cibuļska metienu no zilās līnijas.

Balinskis atzīts par aizvadītās nedēļas labāko jauno spēlētāju, un starp 20 gadus vecā aizsarga panākumiem minēts fakts, ka komanda uzvarējusi abos mačos, bet viņš laukumā vidēji pavadījis 20 minūtes un 27 sekundes. Balinskis pēdējo maču laikā kļuvis par Rīgas "Dinamo" pirmā pāra aizsargu, lai gan iepriekš spēlēja jauniešu komandā "Rīga", kur bija vienības kapteinis.

Aizvadītajos 15 mačos Balinskis izcēlies ar pieciem punktiem, neitrālu lietderības koeficientu, četrām soda minūtēm, kā arī izdarījis 14 metienus pa pretinieku vārtiem. Balinska kontā arī pieci spēka paņēmieni, deviņi bloķēti metieni, kā arī pret viņu četras reizes pārkāpti noteikumi.

Par labāko vārtsargu atzīts Maikls Gārnets no Zagrebas "Medveščak". Kanādietis uzvarēja abās spēlēs, vienā cietoksni nosargājot neieņemtu. Gārnets atvairīja 98,63% pretinieku metienu un vidēji ielaida 0,5 vārtus, abos rādītājos ieņemot pirmo vietu.

Par labāko aizsargu atzīts Pāvels Koļedovs no Jaroslavļas "Lokomotiv", kurš arīdzan palīdzēja komandai uzvarēt abās spēlēs. Duelī pret Toljati "Lada" viņš guva uzvaras vārtus, kopumā nedēļas laikā izdarīja piecus metienus un sakrāja pozitīvu lietderības koeficientu +4.

Savukārt labākā uzbrucēja godu nopelnīja pieredzējušais Daniss Zaripovs no čempiones Magņitogorskas "Metalllurg". Pirmajā tikšanās reizē pret Omskas "Avangard" viņš guva trīs vārtus un savāca četrus punktus, bet atkārtotajā duelī Zaripovs iemeta divas ripas, tostarp uzvaras.

Rīgas "Dinamo", kas joprojām atrodas Rietumu konferences pēdējā vietā, no priekšā esošā Maskavas "Spartak" atpaliekot desmit punktus, nākamo spēli aizvadīs rīt, pulksten 19:30 savā laukumā uzņemot Hantimansijskas "Yugra". No rīdziniekiem apbalvojumu iepriekš izpelnījies tikai Jānis Kalniņš, kurš ticis atzīts par nedēļas labāko vārtsargu.