Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Noraidījumi nogalina Minskas "Dinamo", rīdziniekiem trešā uzvara četrās spēlēs

© Romāns Kokšarovs/ f64 photo agency

Kontinentālajā hokeja līgā ar otro uzvaru pēc kārtas un trešo uzvaru pēdējās četrās spēlēs izbraukuma sēriju pārtrauca Normunda Sējēja trenētais Rīgas "Dinamo", kas visus vārtus iemeta vairākumā un galvenokārt pretinieku nedisciplinētības dēļ ar 3:1 pārspēja Minskas "Dinamo". Pa vārtiem guva Guntis Galviņš, Miks Indrašis un Filips Toluzakovs.

Arī Minskā rīdzinieku vārtu drošība tika uzticēta čeham Jakubam Sedlāčekam. Nemainīgi palika arī aizsargu pāri, toties vairākas izmaiņas bija uzbrucēju virknējumos. Spēlei netika pieteikts Miķelis Rēdlihs un Edgars Kulda, kurus aizstāja attiecīgi Kaspars Saulietis un Nikolajs Jeļisejevs, un ārzemnieku Filipa Toluzakova, Tima Sestito un Koltona Gilīsa trijnieks no trešās maiņas paaugstināts uz otro. Jeļisejevs pirmās trešdaļas vidū gan iedzīvojās savainojumā un devās uz ģērbtuvēm.

Neskatoties uz situāciju tabulā un to, ka izteikti spēles favorīti bija mājinieki, pirmajā trešdaļā laukumā saimniekoja Rīgas "Dinamo". Jau pirmajā minūtē lieliskā pozīcijā vārtu priekšā nokļuva Māris Bičevskis, vēlāk nedaudz garām meta Sestito, izgājienu viens pret vienu nerealizēja Toluzakovs, vēl citā epizodē minskiešus glāba stabs, bet 13. minūtē gan rīdzinieki atklāja rezultātu. No zilās līnijas ar spēcīgu metienu izcēlās Guntis Galviņš, ar otro piegājienu realizējot vairākumu (1:0).

Otro trešdaļu jau ar spiedienu iesāka Minskas "Dinamo", kas trāpīja pa stabu un nopelnīja vairākumu. Arī pēc tā beigām mājinieki turpināja uzbrukt, taču tad ofensīvu ar vienu rokas vēzienu iznīcināja Aleksandrs Materuhins, uzbrukuma zonā ar nūju iesitot pa rokām Kristapam Zīlem un tiekot noraidīts līdz spēles beigām. Pateicoties vēl vienam noraidījumam, rīdzinieki vairākumā spēlēja septiņas minūtes no vietas un vēl nepilnas divas minūtes trešdaļas beigās, tomēr momentu bija ļoti maz un dubultot pārsvaru neizdevās.

Arī trešo trešdaļu aktīvāk sāka Minskas "Dinamo", kas jau pirmajā minūtē izgājienā divi pret vienu aizsargu trāpīja pa stabu, kā arī nopelnīja vairākumu, ko gan jau pēc 13 sekundēm sabojāja ar pašu noraidījumu. Otrā perioda scenārijs gan neatkārtojās, un minskieši, spēlējot četratā pret četriem, beidzot panāca izlīdzinājumu. Lieliski nospēlēja Andrejs Stepanovs, kurš ar viltīgu pauzi piemuļķoja uzreiz divus pretiniekus, izslidoja teicamā pozīcijā un trāpīja vārtu stūrī (1:1).

Nākamās spēles Rīgas "Dinamo" aizvadīs savā laukumā, uzņemot Hantimansijskas "Yugra" (24. janvārī) un Astanas "Barys" (26. janvārī).

Minskas "Dinamo" - Rīgas "Dinamo" 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)
Vārti: 12:17 Galviņš (Toluzakovs, vair.) 0:1, 45:06 Stepanovs (Graborenko) 1:1, 55:06 Indrašis (Dārziņš, vair.) 1:2, 56:07 Toluzakovs (Sestito, vair.) 1:3
Metieni
Soda minūtes: 43:8
Vārtsargi: Bens Skrivenss (no 56:07 Kevins Lalands) - Jakubs Sedlāčeks

Rīgas "Dinamo" sastāvs

Jakubs Sedlāčeks (Jānis Kalniņš); Oskars Cibuļskis - Uvis Balinskis, Guntis Galviņš - Ralfs Freibergs, Aleksandrs Jerofejevs - Kristaps Zīle, Jēkabs Rēdlihs; Lauris Dārziņš - Māris Bičevskis - Miks Indrašis, Filips Toluzakovs - Tims Sestito - Koltons Gilīss, Gunārs Skvorcovs - Gints Meija - Kaspars Saulietis, Nikolajs Jeļisejevs - Georgs Golovkovs - Roberts Lipsbergs, Vitālijs Pavlovs.