Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Girgensonam rezultatīva piespēle efektīgā vārtu guvumā un +2

© USA TODAY Sports/Sipa USA/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā neveiksmīgs otrais periods lika zaudējumu piedzīvot Bufalo "Sabres", ar 3:4 piekāpjoties Toronto "Maple Leafs". Zemgus Girgensons 58. minūtē palīdzēja atdzīvināt Bufalo izredzes, ar rezultatīvu piespēli piedaloties vārtu guvumā, kā arī ieguva savu sezonas labāko lietderības koeficientu +2.

Zemgus Girgensons šonakt bija "Sabres" trešajā maiņā ar Evanderu Keinu un Braienu Džiontu, kamēr atkal sastāvā nebija Tailera Enisa, kurš iepriekšējā spēlē atgriezās pēc traumas un uzreiz guva vārtus. Girgensons šoreiz laukumā pavadīja 14:17 minūtes un izcēlās ar savu sezonas sesto rezultatīvo piespēli, trim spēka paņēmieniem un dalītu labāko lietderības koeficientu komandā +2.

Šosezon Girgensons 44 spēlēs savācis 11 punktus (5+6), bet rezultatīvi spēlējis tieši janvārī, pēdējās sešās spēlēs iekrājot četrus punktus (1+3). Šodien arī bija latviešu uzbrucēja pirmā spēle sezonā, kuru izdevies pabeigt ar tik labu lietderības koeficientu, sezonas kopējo rādītāju uzlabojot līdz -4.

"Sabres" aizvadīja ļoti labu pirmo periodu, izvirzoties vadībā ar 2:0. Vispirms ļoti rupji kļūdījās "Maple Leafs" vārtsargs dānis Frederiks Andersens, praktiski uzdāvinot ripu Kaila Okposo, kurš guva sezonas 13. vārtus, bet perioda pēdējā minūtē izcēlās Girgensona maiņa - ātrajā uzbrukumā trīs pret divi, kurā piedalījās arī Girgensons, Džionta atspēlēja Keinam, kurš ar samērā vienkāršu metienu trāpīja vārtos.

Otrais periods izvērsās pavisam citāds, un jau 30. minūtē "Sabres" bija spiesta veikt vārtsargu maiņu, jo Robins Lēners deviņu minūšu intervālā bija kapitulējis trīs reizes. Veiksmīgi ripas lidojuma virzienu pielaboja Leo Komarovs, bet pēc tam Lēners kļūdījās, starp kājsargiem ielaižot Meta Mārtina no ļoti asa leņķa mesto ripu. Lēners bija bezspēcīgs arī pēc Toronto jaunā talanta Ostona Metjūza brīva metiena no vārtu priekšas un tika nomainīts pret Andešu Nilsonu. Jāpiezīmē, ka Lēners maiņu neuztvēra pozitīvi un, dodoties malā, ļoti dusmīgi nolūkojās "Sabres" rezervistu soliņa virzienā.

Nilsons ilgu laiku nosargāja savus vārtus neskartus, taču 54. minūtē savu spēles pirmo iespēju vairākumā izmantoja "Maple Leafs", vārtus gūsto Džeimsam van Rīmsdaikam. Bufalo situācija rādījās visai drūma, taču to nedaudz uzlaboja ļoti efektīgs vārtu guvums 58. minūtē - Girgensons pēc ielaušanās pretinieku zonā nokļuva laukuma stūrī, no kura ar nūjas neērto pusi pameta ripu pa gaisu uz vārtu priekšu, kur jau gaidīja viņa partneris Viljams Karīrs, pa taisno no gaisa trāpot vārtos.

"Sabres" centās izglābties ar papildu uzbrucēja sūtīšanu laukumā, kas radīja lielas briesmas pie "Maple Leafs" vārtiem, taču Bufalo tomēr nācās zaudēt ar 3:4. Toronto šī bija trešā uzvara pēc kārtas un tā saglabā savu vietu "play-off" zonā, ieņemot trešo pozīciju divīzijā, kamēr "Sabres" ar 43 punktiem 44 spēlēs ir priekšpēdējā vietā konferencē. Turnīra tabula gan joprojām ir visai blīva, un punktu izteiksmē Toronto ir priekšā Bufalo tikai par septiņiem punktiem.

"Sabres" nākamā spēle paredzēta pēc trim dienām pret "Red Wings", kas kopvērtējumā ir tikai vienu punktu priekšā.

"Maple Leafs" - "Sabres" 4:3 (0:2, 3:0, 1:1)
Vārti: 10:16 Okposo 0:1, 19:27 Keins (Džionta, Makeibs) 0:2, 20:32 Komarovs (Kadri, Nīlanders) 1:2, 28:29 Mārtins 2:2, 29:45 Metjūzs (Haimens, Brauns) 3:2, 53:04 van Rīmsdaiks (Mārners, Zaicevs) 4:2, 57:37 Karīrs (Girgensons, Džionta) 4:3
Metieni: 32:27
Soda minūtes: 2:2
Vārtsargi: Frederiks Andersens - Robins Lēners (no 29:45 Andešs Nilsons)