Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Kauns Habarovskā: "Dinamo" guļ un zaudē ar 0:5

© Raimonds Volonts, Dinamo Rīga

Devīto reizi sezonā bez vārtu guvuma palika Rīgas "Dinamo", kas izbraukumā ar 0:5 piekāpās vienai no Austrumu konferences vājākajām komandām Habarovskas "Amur". Otrajā trešdaļā Jānis Kalniņš kapitulēja trīs reizes. Līdz sezonas beigām atlikušas desmit spēles.

Pamošanās Rīgas "Dinamo" hokejistiem prasīja vairākas minūtes, kuru laikā daudz uzbruka laukuma saimnieki, un pēc Vladislava Ušeņina metiena, kas noslēdza saspēli vārtu priekšā, glābt nācās Jānim Kalniņam. Tomēr pirmās trešdaļas otrajā pusē iespējas radās arī rīdziniekiem. Iniciatīvu uzņēmās Oskars Cibuļskis, kurš apslidoja Habarovskas "Amur" vārtus un nogādāja ripu līdz Georgam Golovkovam, kurš gaidīja pie tālā stabiņa. Centra uzbrucējam radās lieliska iespēja gūt savus pirmos vārtus "Dinamo" rindās, bet neizdevās ripu pārcelt uz ledus guļošā vārtsarga kājsargam.

Ja pirmajās 20 minūtēs rīdzinieki demonstrēja konkurētspējīgu hokeju, tad otrā trešdaļa pārvērtās par murgu. 23. minūtē Kirils Kapustins saņēma tālu piespēli uz Rīgas "Dinamo" zilās līnijas, izmantoja Jēkaba Rēdliha izveidoto aizsegu un pārspēja Kalniņu ar metienu tālajā stūrī - 1:0. Lai gan Normunds Sējējs meta trenera izaicinājumu, pieprasot pārbaudīt, vai pirms vārtu guvuma nav bijusi aizmugure, tiesneši pēc atkārtojuma noskatīšanās lēmumu nemainīja, tādējādi "Dinamo" zaudēja pusminūtes pārtraukumu.

Trīs minūtes pēc nonākšanas iedzinējos no vārtu priekšas netrāpīja Lauris Dārziņš, bet no apmales atlēkusī ripa nonāca uz Golovkova nūjas. Viņa priekšā bija tukšs stūris, taču uzbrucēju vēlreiz pievīla precizitāte, un, atgriežoties uz rezervistu soliņa, Golovkovs dusmās sadauzīja nūju. Vēl trīs minūtes vēlāk Habarovskas "Amur" dubultoja pārsvaru, panākot 2:0. Neizdevies Rīgas "Dinamo" uzbrukums pārvērtās par sāncenšu pretuzbrukumu, sekoja spēlētāju nesadalīšana aizsardzības zonā, un nepieskatītais Vjačeslavs Ušeņins arī trāpīja tālajā stūrī.

Divas minūtes līdz pārtraukumam laukuma saimnieki panāca 3:0, tādējādi bija izcēlušies trīs dažādi Habarovskas "Amur" virknējumi. Pirmajai maiņai izdevās iespiest rīdziniekus zonā, Tēmu Ramsteds no labās malas atrada citu somu Kristianu Kūselu, un viņš netraucēts no tuvas distances noslēdza ilgstošo uzbrukumu ar pozitīvu iznākumu mājiniekiem. Sapurināt komandu centās Tims Sestito un Koltons Gilīss, bet uz ziemeļamerikāņu provokācijām "Amur" spēlētāji nereaģēja.

Laukuma saimnieki labāk laiku veltīja vārtu gūšanai. 45. minūtē Habarovskas "Amur" bija nepieciešamas tikai deviņas sekundes vairākuma realizēšanai pēc rīdzinieku kapteiņa Ginta Meijas pārkāpuma, ar perfektu metienu tālajā devītniekā no kreisās malas izceļoties Vjačeslavam Ušeņinam - 5:0. Pagāja divas ar pusi minūtes, un rezultāts kļuva 5:0 mājinieku labā. Piecas sekundes pēc tam, kad laukumā atgriezās noraidījumu izcietušais Sestito, čehu aizsargam Janam Kolāržam no tuvas distances tomēr izdevās iebakstīt ripu Rīgas "Dinamo" vārtos.

Tādējādi Rīgas "Dinamo" piedzīvoja sagrāvi pirms pirmās vizītes Ķīnā. Spēle pret Pekinas "Kunlun Red Star" pirmdien sāksies pulksten 11:30 pēc Latvijas laika.