Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Hārtlijs apstiprināts par Latvijas hokeja izlases galveno treneri

© www.gohabsgo.com

Kā liecina Latvijas hokeja federācijas sniegtā informācija, tad otrdien par Latvijas hokeja izlases galveno treneri apstiprināts Kanādas speciālists Bobs Hārtlijs.

Līgums ir parakstīts uz vienu gadu ar iespēju, to pagarināt vēl uz gadu. LHF norāda, ka 56 gadus vecajam Bobam Hartlijam ir liela pieredze trenera amatā. Viņš ir strādājis ar tādām NHL komandām kā Kolorado „Avalanche”, Atlantas „Trashers” un Kalgari ”Flames”. 2001. gadā kopā ar Kolorado „Avalanche” izcīnījis Stenlija kausu. 2014./2015. gada sezonā, būdams Kalgari „Flames” galvenais treneris ir saņēmis Džeka Adamsa balvu, kā NHL sezonas labākais treneris.

Divas sezonas Boba Hārtlija vadībā spēlēja Sandis Ozoliņš, vienu sezonu Ronalds Ķēniņš, aizvedot Šveices klubu Cīrihes „Lions” līdz Šveices čempiona titulam.

Bobs Hārtlijs apmeklēs arī U20 pasaules čempionāta spēles Kanādā, kur liela daļa Latvijas junioru izlases spēlētāju varētu parādīties galvenā trenera kandidātu sarakstā, gatavojoties pasaules čempionātam Ķelnē.

Tāpat Kanādas speciālists līguma ietvaros ir paredzējis organizēt Latvijas treneriem apmācības, seminārus un meistarklases. Hārtlijs Rīgā ir plānojis ierasties februāra vidū, lai apmeklētu pēdējās divas Rīgas „Dinamo” regulārās sezonas spēles.

Jaunais Latvijas valstsvienības treneris norāda: "Esmu sajūsmā par jaunāko izaicinājumu manā trenera karjerā. Šī būs mana pirmā pieredze darbā ar pasaules elites nacionālo izlasi, un es esmu pateicīgs Latvijas Hokeja federācijai par doto iespēju un uzticību. Ar nepacietība gaidu to brīdi, kad sāksies Latvijas izlases sagatavošanās posms, kur tiks ielikti pamati veiksmīgam startam pasaules čempionātam Vācijā."