Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Girgensons apspēlē vārtsargu un gūst otros vārtus šosezon

© SCANPIX/ AFP

Zemgus Girgensons NHL spēlē pret Vašingtonas „Capitals” izcēlās ar vārtu guvumu, pārtraucot savu ieilgušo sauso sēriju. Girgensona pārstāvētā „Sabres” zaudēja mača papildlaikā ar 2:3.

Zemgus Girgensons arī šonakt bija „Sabres” ceturtajā uzbrucēju maiņā un izpelnījās visai mazu spēles laiku - 8:07 minūtes. Taču šajā laikā izdevās raidīt ripu pretinieku vārtos un pārtraukt 21 spēli ilgo sēriju bez gūtajiem vārtiem. Girgensonam šie ir otrie vārti sezonā (25 spēlēs 2+4). Šodienas mačā viņam arī divi metieni pa vārtiem, divi spēka paņēmieni un pozitīvs lietderības koeficients plus viens.

Girgensons ar vārtu guvumu izcēlās jau mača sākumā, sestajā minūtē. Viņš aizskrēja ātrajā uzbrukumā un slidojumā apsteidza savu sedzēju, kamēr „Sabres” veiksmīgi ar divām piespēlēm nogādāja ripu līdz viņam, praktiski izkārtojot izgājienu viens pret vienu. Vašingtonas aizsargs gan Girgensonam aktīvi traucēja, taču Zemgus pārliecinoši izslidoja Breidena Holtbija vārtu priekšā, pārlika ripu uz nūjas lāpstiņas ārējo izliekumu un raidīja vārtu tīklā.

Tas bija „Sabres” pirmais metiens pa vārtiem šajā spēlē, un ar rezultatīvām piespēlēm izcēlās Dereks Grants un somu aizsargs Rasmuss Ristolainens. Ristolainenam tā bija jau 12. piespēle šosezon, bet vārtus viņam gūt vēl nav izdevies.

Otrajā periodā komandas apmainījās ar vārtu guvumiem, un Bufalo rindās precīzu metienu izdarīja Kails Okposo. Okposo pirmo metienu tukšos vārtos aizsargam izdevās bloķēt, taču ripa vēlreiz nonāca tieši pie Okposo, kurš otrreiz nekļūdījās. Jāpiemin, ka pāris minūtes iepriekš „Sabres” vēlreiz bija nogādājusi ripu Vašingtonas vārtos, taču vārtu guvumu neieskaitīja aizmugures dēļ.

Taču uzvaru nosargāt neizdevās zviedru uzbrucēja Markusa Jūhansona dēļ - viņš 54. minūtē panāca neizšķirtu 2:2, realizējot vairākumu, bet papildlaikā galīgi izšķīra spēles likteni, gūstot uzvaras vārtus. „Capitals” līdz ar to panākums 3:2. Jūhansons ar diviem vārtiem tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni, kamēr viņa slavenais partneris Aleksandrs Ovečkins 22 nospēlētajās minūtēs tika vien pie viena statistikā reģistrēta metiena pa vārtiem.

„Sabres” šis ir otrais zaudējums pēc kārtas, taču pēdējās četrās spēlēs kopā komanda guvusi piecus punktus. Kopumā ar 24 punktiem 25 spēlēs „Sabres” joprojām ir priekšpēdējā vietā Austrumu konferencē.