Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Latvijas hokeja izlase Bledas turnīru noslēgs pret Franciju

© LHF.lv

Ērika Miļuna vadītā Latvijas hokeja izlase šovakar aizvadīs pēdējo spēli Slovēnijas pilsētā Bledā notiekošajā pārbaudes turnīrā, kura ietvaros plkst. 21:00 pēc Latvijas laika spēkosies pret Franciju. Grupas otra spēle starp Slovēniju un Baltkrieviju notiks plkst. 17:30.

Gan Latvijas, gan Francijas izlases pagaidām turnīrā piedzīvojušas tikai zaudējumus. Latvija pirmajā spēlē priekšpēdējā sekundē izlaida uzvaru un pagarinājumā piekāpās mājiniecei Slovēnijai (2:3), bet vakar ar 0:4 kapitulēja Baltkrievijai. Savukārt Francija sāka ar 0:3 pret baltkrieviem un vakar 16 sekundes līdz pamatlaika beigām zaudēja arī slovēņiem (1:2).

"Baltkrievi šodien bija nedaudz labāki. Zaudējām objektīvi, vismaz šodien. Vakar bijām pelnījuši uzvaru, šodien visticamāk, ka nē," pēc zaudējuma sacīja Miļuns. "Atšķirībā no mūsu pirmās spēles fiziskā un emocionālā stāvokļa, baltkrievi šodien izskatījās svaigāki. Kaut gan, ja mēs būtu izmantojuši savas izdevības, izgājienus viens pret vārtsargu, vēl citus momentus, iespējams, būtu cits rezultāts. Kopumā cīņasspars bija, emociju varēja būt vairāk."

"Jāņem vērā, ka mūsu sastāvs tomēr ir gan jauns, gan eksperimentāls," Miļuns turpināja. "Ja mēs runājam par U20 puišiem, tad [debitants Gustavs Dāvis] Grigals nostāvēja labi. Darīja, ko varēja. Noteikti baltkrievi varēja iemest vairāk. Divās aizvadītās spēlēs U20 spēlētāji savus mikromačus pagaidām nav zaudējuši. Visā spēlē, izņemot divas maiņas, viņi spēlēja visu laiku. Pozitīvi ir tas, ka U20 kandidāti cīnās kā līdzīgi, nekrīt ārā. Protams pietrūkst realizācijas."

Latvijas izlasē pagaidām pa vārtiem guvuši Nikolajs Jeļisejevs un Edgars Kulda, savukārt Francijas vienīgo ripu iemetis 21 gadu vecais "Gap" centrs Morēns Buvē. No sastāva, kas septembra sākumā netika pie ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm - 2:1 pagarinājumā pret Itāliju, 4:1 pret Kazahstānu un 1:2 pret Norvēģiju -, uz Bledu devušies vien septiņi spēlētāji. Šajā Francijas izlases sastāvā ir seši leģionāri. Vārtsargu līnijā ir Ronāns Kemenērs, kurš pret Baltkrieviju atvairīja 24 no 27 metieniem, pārstāv Olborgas "Pirates", kā arī Floriāns Ardī, kurš pret Slovēniju atvairīja 36 no 38 metieniem, ir no Austrijas kluba "Dornbirn".

Savukārt starp laukuma spēlētājiem ir Roberta Jekimova komandas biedrs no Herningas "Blue Fox" Nikolā Rics, Antonēns Manavjans no "Fehervar AV 19", Antonī Rešs no "Zug" un Eliots Bertons no "Ambri Piotta". Starp Francijas klubu hokejistiem šosezon rezultatīvākais ir Robēns Gaborī no "Angers", kurš ar 15 (9+6) punktiem 17 spēlēs "Magnus" līgā ir tikai 14. vietā un atpaliek arī no Artūra Mickeviča (15, 5+11).

Plkst. 12:00 savu spēli jau sāka Latvijas U17 izlase, kas tiekas ar Slovākijas U17 komandu, plkst. 17:00 Latvijas klubu izlase spēlēt pret lietuviešiem, bet plkst. 18:00 uz ledus dosies Latvijas U20 izlase, kas spēlēs ar Austrijas U20 valstsvienību.