Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Miļuna vadītā Latvijas hokeja izlase uzsāks pārbaudes turnīru Bledā

© Romāns Kokšarovs/f64

Treneru Ērika Miļuna un Kārļa Zirņa vadībā Latvijas hokeja izlase šovakar Slovēnijas pilsētā Bledā uzsāks ''Euro Ice Hockey Challenge'' pārbaudes turnīru. Pirmajā cīņā mūsējiem pretī stāsies mājinieki. Mača sākums pulksten 20:30.

Uz Latvijas izlasi turnīram Slovēnijā izsaukti divi vārtsargi, astoņi aizsargi un 12 uzbrucēji. No Virslīgas komandām ir tikai ''Zemgale/LLU'' hokejists Eduards Hugo Jansons, kurš ir viens no potenciālajiem U-20 izlases spēlētājiem decembrī gaidāmajā pasaules čempionātā. Bez kluba ir vienīgi Mārtiņš Cipulis. ''Šo komandu papildināju ar pieredzējušajiem spēlētājiem, kuri vienmēr izlases sastāvā guvuši vārtus, lai ir līdzsvars starp pieredzi un jaunību. Tāpēc ir divi spēlētāji [Mārtiņš Cipulis un Edijs Brahmanis - aut.], kuri nav aizmirsti un kuri pavasarī varētu sastādīt konkurenci nākamajam modelim," Cipuļa piesaistīšanu komentēja Ēriks Miļuns.

Spēlētājus izvēlējos, pamatā balstoties uz U20 izlasi, ņemot tos, kuri ir Eiropā un kuri varētu sevi apliecināt pieaugušo hokejā. Lai tā nebūtu tikai junioru izlase, papildinājām ar Rīgas "Dinamo" hokejistiem, kuri spēlē mazāk, un klāt spēlētāji no Eiropas vadošajām līgām, kuri nav ar mikrotraumām, kuri sasnieguši sportiskos rezultātus statistikas rādītājos un kuri ir ar nopietnām perspektīvām arī nākotnē.

Šo komandu papildināju ar pieredzējušajiem spēlētājiem, kuri vienmēr izlases sastāvā guvuši vārtus, lai ir līdzsvars starp pieredzi un jaunību. Tāpēc ir divi spēlētāji Mārtiņš Cipulis un Edijs Brahmanis - aut., kuri nav aizmirsti un kuri pavasarī varētu sastādīt konkurenci nākamajam modelim," tā izvēlēto sastāvu komentēja komandas galvenais treneris Ēriks Miļuns.

Neskatoties uz to, ka izlasē šoreiz nav daudzu potenciālo līderu, LHF prezidents Aigars Kalvītis izteica cerību, ka komanda spēs sasniegt labus rezultātus: ''Sacensības Bledā, Slovēnijā, galvenokārt ir plānotas tam, lai varētu pārbaudīt tuvākās un perspektīvākās rezerves no U20 izlases pirms pasaules čempionāta Kanādā. Kā arī gribējām redzēt vairākus spēlētājus no Eiropas un vairākus no Rīgas "Dinamo", kuri netiek pamatsastāvā un kuriem trūkst spēļu prakses. Nedēļas nogale aizritēs saspringtā gaisotnē. Neskatoties uz to, ka komandām būs eksperimentāli sastāvi, ceram, ka Latvija godam tiks pārstāvēta šajos turnīros."

Latvijas izlasei turnīrā Bledā arī visai sarežģīts spēļu grafiks, tādēļ iespēja noteikti tiks dota visiem spēlētājiem. Ja šovakar vēlajā spēlē pulksten 20:30 jācīnās ar Slovēniju, tad rīt jau 17:00 spēle pret Baltkrievijas hokejistiem. Pēdējais mačs 5. novembrī 21:00 pret Franciju. Gatavojoties turnīram, Latvijas izlase 31. oktobrī un 1. novembrī ''Volvo SC'' ledus hallē aizvadīs divu dienu treniņnometni. Latvijas izlasei spēles Bledā būs pirmās cīņas jaunās LHF valdes vadībā.

Pārbaudes spēli šovakar aizvadīs arī Latvijas U-20 izlasi, kuru šajā turnīrā vadīs Igors Smirnovs. ''Sastāvā ir 11 hokejisti, kuri ir jaunāki par 1997. gadu jeb pašreizējo U20 izlases vecumu. Pretī stāsies spēcīgas komandas - Baltkrievija, Norvēģija un Dānija. Tāpat mums ir divi hokejisti no U18 valstsvienības. Lielākā daļa U20 izlases ir izsaukta uz lielo valstsvienību, tāpat mums nepalīdzēs ārzemnieki.'' Latviešiem spēle pulksten 16:30 pret Baltkrieviju.

Diezgan droši, ka Latvijas izlasē bez Eduarda Hugo Jansona būtu vēl kāds Latvijas hokeja Virslīgas spēlētājs, bet mūsu čempionāta klubu izlase Oļega Sorokina vadībā rīt aizvadīs spēli pret Igauniju.