Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Paste: Indraša rezultativitātes kritumam apakšā redzu attieksmi

© Romāns Kokšarovs, F64 Pgoto Agency

Olybet hokeja eksperts Guntars Paste uzskata, ka pēdēja vietā esošais Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" balto karogu nav izkāris un neizskatās pēc vājākās komandas, tomēr bullīšos trūkstot pārliecības. Tāpat viņš runāja par Mika Indraša attieksmi un gatavošanos sezonai vasarā, kā arī Mārtiņa Cipuļa iekļaušanu Latvijas izlasē pārbaudes turnīram. "Mierīgi paņem uzbrucēju, kurš jau divus gadus vairs nav hokejists."

Rīgas "Dinamo" pēdējos četrus zaudējumus piedzīvojis pēcspēles metienu sērijā, ar 1:2 piekāpjoties gan Maskavas "Spartak", gan Ņižņijnovgorodas "Torpedo", gan Maskavas "Dynamo", bet ar 2:3 zaudējot "Sochi". Vienīgo bullīti realizējis kapteinis Gints Meija, vienu no trim iespējām izmantojis Lauris Dārziņš, bet pat četras reizes garām metis kanādietis Džastins Šags. Divas iespējas nav realizējis Miks Indrašis, bet pa reizei duelī vārtsargam piekāpies Nikolajs Jeļisejevs, Kaspars Saulietis, Miķelis Rēdlihs, Gunārs Skvorcovs, Pjotrs Ščastļivijs, Filips Toluzakovs, Koltons Gilīss un aizsargs Patriks Mulens.

"Bullīši - tas ir meistarības jautājums," galvenā trenera Normunda Sējēja izteikumus par loteriju noraidīja Guntars Paste. "Iznākums ir atkarīgs no spēlētāja aukstasinības. Nav pārliecības par saviem spēkiem, tāpēc arī komandai neiet. Neuzvari vienu un otru maču, beigās sanāk četri zaudējumi pēc kārtas. Meija iemeta, bet kopumā Maskavas "Dynamo" hokejisti bija daudz aukstasinīgāki."

"Spēlējam labā līmenī un balto karogu neesam izkāruši," norādīja Paste. "Galīgi neizskatāmies pēc komandas, kas atrodas līgas pēdējā vietā. Šodien tieši runāju ar Rīgas "Dinamo" un Maskavas "Dynamo" bijušo uzbrucēju [Nikolaju] Varjanovu. Arī viņš teica, ka spēlējam normāli, ka galīgi nebija slikti. Agrāk Maskavas "Dynamo", spēlējot ar pēdējo vietu, iznākums būtu skaidrs uzreiz. Šajā līgā visas komandas cīnās."

Pagājušajā nedēļā Paste kā vienīgo risinājumu uzbrukuma atdzīvināšanai redzēja jaunu spēlētāju piesaistīšanu, un izbraukumā kopā ar Rīgas "Dinamo" devies 22 gadus vecais Roberts Lipsbergs, kurš pēdējos trīs gadus pavadījis Ziemeļamerikā. "Viņš šovakar debitēs, tad paskatīsimies. Man interesantākais ir tas, kādā kondīcijā viņš atrodas. No ECHL viņu neatbrīvoja par labiem darbiem," piesardzīgs bija Paste.

"Lielo glābēju no viņa negaidu, bet svaigas asinis un papildus konkurence nāk tikai par labu. Tāpat kā reizēm vārtsarga nomainīšana - maina ne jau tāpēc, ka ielaisti slikti vārti, bet gan komandas sapurināšanai. Nekas jau nav zaudēts. Cerams," cerīgs bija Olybet eksperts. "Protams, atstatums ir liels, bet neviens plinti krūmos nav metis. Jā, ir septiņi zaudējumi pēc kārtas, bet četros ir paņemti punkti."

Pagājušās sezonas rezultatīvākais spēlētājs Indrašis 22 mačos izcēlies tikai ar četrām rezultatīvām piespēlēm. "Lai Miks pajautā sev, kāpēc tāds sniegums. Kaut kur ir apstājies izaugsmē. Tā jaunajiem spēlētājiem gadās," skaidroja Paste. "Iepriekš viss gāja no rokas, viss krita iekšā, bet tagad saskāries ar problēmām. Ir daudz problēmu, kāpēc neiet, bet es visam apakšā redzu attieksmi. Tagad ir savācies, bet pietrūkst fiziskās kondīcijas, kura vasarā nav ielikta."

"Profesionāli hokejisti trenējas visu gadu. Varbūt vasarā par daudz atpūtās? Dzīve izdevusies," iemeslus meklēja Paste. "Pašlaik viņam ir morālā bedre. Varbūt pēc pirmajiem vārtiem aizies. Visi spiež un prasa rezultātu, uz viņu liek lielas cerības. Varbūt arī mums viņu vajadzētu pažēlot, lai mazinātu spiedienu, bet, ja viņš nemetīs iekšā, tad kurš metīs? Viņam ir jābūt līderim."

"Komanda maz lien uz vārtiem. Turam ripu, bet spēlējam bez vārtiem, nelienam uz vārtu priekšu," Rīgas "Dinamo" zemo rezultativitāti skaidroja Paste. "Ja nelienam uz vārtu priekšu, tad pretinieki nepārkāpj noteikumus. Pret Maskavas "Dynamo" vajadzēja 22 sekundes, lai iemestu. Bet vairākumā spēlējam maz - pret mums ir vismazāk pārkāpumu visā līgā, un tas nav labs rādītājs. Vārtu priekšā danco tikai Gilīss, bet pārējie tikai skatās. Ja nav meistarības, tad vārti ir jāmet ar darbu."

Rīgas "Dinamo" atlicis aizvadīt maču izbraukumā pret Podoļskas "Vityaz" un savās mājās pret Minskas "Dinamo", kam sekos septiņu dienu pārtraukums, jo pārbaudes turnīrā piedalīsies Latvijas valstsvienība. Sastāvā iekļauts arī uzbrucējs Mārtiņš Cipulis, kurš joprojām ir bez kluba.

"Grūti spriest, kādā kondīcijā viņš pašlaik atrodas. Varbūt treneri vēlas atdzīvināt? Varbūt martā viņš pievienosies kādai komandai?" kritisks bija Paste. "Viņa vietā kaut kur uzspēlētu. Un vispār ir jautājums: kā spēlētājs, kuram nav kluba, vispār var tikt izlasē? Tas ir jautājums treneriem."

"Atceros 2006. gada olimpisko spēļu kvalifikāciju, kad Ziemeļamerikā bija lokauts un Sandis Ozoliņš nekur nespēlēja. Toreiz Leonīdam Beresņevam vajadzēja rakstisku apstiprinājumu, ka viņš būs izlasē un ka uzņemas atbildību pats. Beresņevs baidījās no hokejista, kurš ilgi nebija spēlējis, negribēja ņemt. Bet šeit mierīgi paņem uzbrucēju, kurš jau divus gadus nav hokejists. Tad varbūt vajag izsaukt un apskatīties arī uz Jāni Spruktu?"