Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" izbraukumā pret oktobrī jau apspēlēto "Vityaz"

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Septiņus zaudējumus pēc kārtas piedzīvojušais Rīgas "Dinamo", kas joprojām ir Kontinentālās hokeja līgas vājākā komanda, pulksten 19:30 izbraukumā tiksies ar Podoļskas "Vityaz" – vienīgo pretinieku, kuram šajā sezonā nav ļauts gūt vārtus.

Rīgas "Dinamo" pēdējos četrus zaudējumus pēc kārtas piedzīvojis pēcspēles metienos. Pirms divām dienām komandas kapteinis Gints Meija realizēja bullīti ar metienu virs vārtsarga kājsarga, tomēr uzvarai ar to nepietika, jo čehs Jakubs Sedlāčeks, kurš 65 minūtēs bija ticis galā ar 33 metieniem, kapitulēja abos dueļos - 1:2 pret Maskavas "Dynamo". Rīdzinieku rindās kārtējās iespējas neizmantoja kanādietis Džastins Šags un Lauris Dārziņš.

Dārziņam neizdevās apspēlēšanas manevrs, bet nākamajā dienā noskaidrojās, ka 31 gadu vecais uzbrucējs atsvaidzinājis savainojumu, kura dēļ izlaida divas no trim spēlēm pagājušajā nedēļā. Ja viņš laukumā nevarēs doties vismaz septiņas dienas, tad tikai mačs pret Podoļskas "Vityaz" būs jāizlaiž vārtsargam Jānim Kalniņam, kurš septiņās spēlēs ticis galā ar 92,2% pretinieku metienu.

Tā ir labāka statistika nekā Sedlāčekam (90,1%), kurš Rīgas "Dinamo" pārstāv kopš 2013. gada, taču tieši čeha kontā ir vienīgā sausā spēle - 9. oktobrī viņš atvairīja visus 25 metienus un palīdzēja laukuma saimniekiem ar 4:0 pieveikt nākamo pretinieku Podoļskas "Vityaz". Rīdzinieki dominēja, un pārsvars tika iegūts pirmo divu trešdaļu laikā, pirmās ripas sezonā iemetot Filipam Toluzakovam un Aleksandram Jerofejevam, otro reizi izceļoties Pjotram Ščastļivijam, bet kanādietim Koltonam Gilīsam gūstot piektos vārtus. Pašlaik viņš ar septiņiem rezultatīviem metieniem ir "Dinamo" labākais snaiperis.

Podoļskas "Vityaz" vārtos neveiksmīgs bija soms Hari Seteri, kurš atvairīja 23 metienus un 37. minūtē tika nomainīts pēc četriem zaudētiem vārtiem. Tomēr tieši viņš ir komandas pirmais numurs, 22 mačos tiekot galā ar 93,0% sāncenšu raidījumu un vidēji ielaižot 2,34 ripas. Arī Seteri kontā ir viena sausā spēle - septembra noslēgumā viņš atvairīja 40 metienus, bet "Vityaz" mājās ar 3:0 sakāva Ņižņijnovgorodas "Torpedo". Dublieris Igors Saprikins, kurš pret Rīgas "Dinamo" tika galā ar septiņiem no septiņiem metieniem, vārtos pavadījis septiņas reizes mazāk laika nekā Seteri.

Ja Rīgas "Dinamo" sastāvā ir tikai divi hokejisti, kuri sasnieguši desmit punktu robežu (Gilīss un Šags), tad Podoļskas "Vityaz", kas ar 24 mačos savāktajiem 34 punktiem ieņem devīto vietu Rietumu konferencē, var lepoties ar sešiem. Rezultatīvākais ir Aleksejs Kopeikins, kurš pirmo reizi spēlē Rietumu konferencē - viņa kontā seši precīzi metieni vairākumā, astoņi vārtu guvumi un 19 punkti. Tuvākais sekotājs ir 23 gadus vecais soms Miro Āltonens, kurš pēc bronzas izcīnīšanas pirmo reizi izmēģina spēkus ārpus dzimtenes - astoņi vārti un 16 punkti.

Starp uzbrucējiem 14 punkti ir Aleksejam Makejevam, bet 12 ir gan zviedra Mario Kempes, gan Maksima Afinogenova, kurš bija rezultatīvākais spēlētājs pagājušajā sezonā un kurš aizvadījis 651 spēli Nacionālajā hokeja līgā, kontā. Savukārt aizsargu vidū rezultatīvākais ar 11 punktiem ir Jakubs Jeržābeks, kurš pērn kļuva par Čehijas čempionāta rezultatīvāko aizsargu un arī pirmo reizi spēlē ārzemēs. Jeržābeks 2011. gadā bija Čehijas U20 izlases kapteinis pasaules čempionātā, sešās spēlēs sakrājot astoņus punktus un kļūstot par turnīra trešo rezultatīvāko aizsargu. Priekšā viņam bija tikai kanādietis Raiens Eliss (pašlaik Nešvilas "Predators") un krievs Dmitrijs Orlovs (Vašingtonas "Capitals").

Nākamo spēli Rīgas "Dinamo" aizvadīs 1. novembrī, savā laukumā uzņemot Minskas "Dinamo", kam sekos septiņu dienu pārtraukums sakarā ar Latvijas valstsvienības pārbaudes turnīru Slovēnijā, kurā pretī stāsies laukuma saimnieki, baltkrievi un arī Francijas izlase. 8. novembrī pirmā tikšanās vēsturē ar Pekinas "Kunlun Red Star".