Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Pieci zaudējumi pret piecām uzvarām: "Dinamo" uzņem ciemiņus no Sočiem

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Rīgas "Dinamo" piedzīvojis piecus zaudējumus pēc kārtas un atrodas Kontinentālās hokeja līgas pēdējā vietā. Šovakar pulksten 19:30 mačs pret piecus panākumus pēc kārtas guvušo "Sochi", kam tika zaudēts regulārā čempionāta atklāšanas spēlē.

Rīgas "Dinamo" pēdējos divos mačos papildinājis punktu bagāžu, tomēr pie uzvaras nav ticis - pēcspēles metienos ar 1:2 zaudēts gan Maskavas "Spartak", gan Ņižņijnovgorodas "Torpedo". Realizēts tikai viens no 12 bullīšiem, izceļoties Laurim Dārziņam, kurš trešdien laukumā nevarēja doties savainojuma dēļ.

Pret Maskavas "Spartak" izlīdzinājumu 34. minūtē panāca amerikāņu aizsargs Patriks Mulens, kurš veica skaistu reidu no aizsardzības līdz uzbrukuma zonai un punktu pielika ar metienu augšējā stūrī. Pret Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandu vadībā izvirzīja Georgijs Pujacs, kurš pirmos vārtus sezonā guva, pēc piespēles no aizvārtes realizējot vairākumu.

Iespēja dubultot pārsvaru bija gan Mulenam, kura metienu no tukšiem vārtiem tomēr paguva izvilkt sāncenšu vārtsargs, gan Oskaram Cibuļskim, kura šāviens no distances atdūrās pret Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vārtu stabu. Sāncenši izlīdzinājumu panāca noslēdzošās trešdaļas desmitajā sekundē, izmantojot rupju kanādiešu uzbrucēja Džastina Šaga kļūdu aizsardzības zonā.

No pēdējiem desmit Rīgas "Dinamo" vārtiem trīs iemetuši aizsargi, divas reizes izcēlies Miķelis Rēdlihs, Šags un Koltons Gilīss, bet viens precīzs metiens Dārziņa kontā. Taču uzbrukumā viņiem trūkst palīgu. Pagājušās sezonas labākais snaiperis Tims Sestito pēdējoreiz izcēlās 19. septembrī. Savukārt pagājušās sezonas rezultatīvākais spēlētājs Miks Indrašis un komandas kapteinis Gints Meija, kurš visus trīs punktus savācis vienā mačā, sāncenšu vārtsargu nav pārspējuši vispār.

Rīgas "Dinamo" ieņem pēdējo vietu Kontinentālajā hokeja līga, un pirmais zaudējums tika piedzīvots 23. augustā izbraukumā pret "Sochi", ar ko jātiekas arī šovakar. Pamatus uzvarai sāncenši ielika pirmajās piecās minūtēs, divas reizes realizējot vairākumu, un pirmās trešdaļas turpinājumā pārsvars tika palielināts līdz 3:0. Tika izmantoti M. Rēdliha un Pjotra Ščastļivija pārkāpumi, kā arī sods par sešiem laukuma spēlētājiem. 33. minūtē Gilīss vienu ripu atspēlēja, bet tas arī bija viss - 1:3.

Pēc trīs zaudējumu sērijas Soču hokejisti uzvarējuši piecos mačos pēc kārtas un pakāpušies līdz ceturtajai vietai Rietumu konferencē - 3:2 pagarinājumā pret Helsinku "Jokerit", 2:1 pagarinājumā pret Minskas "Dinamo", 2:1 pret Omskas "Avangard", 6:2 pret Novosibirskas "Sibir" un 3:2 pret Novokuzņeckas "Metallurg". Ārpus izslēgšanas spēļu zonas atrodas tikai pirms divām dienām pieveiktais "Jokerit" (devītā vieta rietumos) un pirms desmit dienām apspēlētais "Mettalurg" (līgas kopvērtējumā aiz muguras atrodas tikai Rīgas "Dinamo").

Pēdējos četros mačos "Sochi" vārtus sargājis Konstantīns Baruļins, kurš atvairījis 99 metienus, bet kapitulējis tikai sešas reizes. 2011. gada Gagarina kausa izcīņas vērtīgākais spēlētājs un 2012. gada pasaules čempions šosezon ticis galā ar 93,1% pretinieku metienu un vienu reizi nosargājis cietoksni neieņemtu.

Sāncenšu rezultatīvākais spēlētājs ar 18 punktiem ir uzbrucējs Iļja Krikunovs, kurš pret Rīgas "Dinamo" guva pirmos divus vārtus un vēlāk pievienoja arī piespēli. Pēdējos četros mačos 32 gadus vecā uzbrucēja, kurš Sočos spēlē kopš 2014. gada, kontā ir piecas rezultatīvas piespēles. 17 punkti ir zviedram Andrē Petešonam. Viņš sezonas pirmajās desmit spēlēs iemeta astoņas ripas, bet turpinājumā septiņos mačos sāncenšu vārtsargus izdevies pārspēt tikai vienu reizi.

Uz zilās līnijas bīstami ir zviedrs Oskars Fantenberjs, kurš izcēlies ar 13 rezultatīvām piespēlēm, laukumā pavadot 22 minūtes un desmit sekundes. Tomēr vārtus viņš nav guvis, lai gan izdarījis 48 metienus (starp Rīgas "Dinamo" aizsargiem līderis ar 55 metieniem ir Guntis Galviņš, kura kontā četri vārti). Renata Mamaševa kontā vieni vārti un deviņas piespēles, kā arī pozitīvs lietderības koeficients +4.

Nākamajā nedēļā Rīgas "Dinamo" aizvadīs divas spēles izbraukumā, trešdien tiekoties ar Maskavas "Dynamo" un Mārtiņu Karsumu, bet piektdien cīkstoties ar Podoļskas "Vityaz", ko mājās izdevās sakaut ar 4:0. Nākamā cīņa savā laukumā būs 1. novembrī pret Minskas "Dinamo".