Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Girgensons sezonu sāk ar zaudējumu, "Sabres" rindās vēl viena trauma

© Scanpix

Bufalo "Sabres" ar Zemgu Girgensonu ierindā NHL jaunās regulārās sezonas ievadā savā laukumā ar 1:4 piekāpās "Canadiens", turklāt pēc neveiksmīgas ietriekšanās laukuma apmalē slimnīcā tika nogādāts 1. maiņas "Sabres" uzbrucējs Evanders Keins.

Zemgus Girgensons savas ceturtās NHL sezonas pirmajā spēlē laukumā pavadīja 11:22 minūtes, kuru laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem un pielietoja divus spēka paņēmienus. Viņš nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu mīnus viens un uzvarēja 55% iemetienu. „Sabres” vienība daudz spēlēja vairākumā, bet Girgensons šādā situācijā laukumā tika sūtīts tikai vienreiz un vairākumā nospēlēja 17 sekundes.

Kaila Okposo un Džeka Aikela traumu dēļ „Sabres” uzbrucēju rindas šonakt nebija labākajā sastāvā, tāpat nespēlēja aizsargs Dmitrijs Kuļikovs, turklāt komandas ģenerālmenedžeris Tims Marejs norādījis, ka prognozes par Aikela atgriešanos pēc mēneša bijušas ļoti optimistiskas, bet realitātē nāksies izlaist vismaz 6-8 nedēļas. Situāciju vēl sliktāku šonakt padarīja Evandera Keina savainojums, kad viņš otrā perioda izskaņā cīņā par ripu paklupa tieši pirms laukuma apmales un pilnā ātrumā ar muguru ietriecās tajā.

Keins spēli atstāja un tika nogādāts slimnīcā, kā vēsta „Sabres”, papildu izmeklēšanas un drošības dēļ. Traumu ziņā grūti iztēloties sliktāku sezonas sākumu Bufalo komandai - jau pirms pirmās spēles beigām no ierindas izsisti divi no pirmās maiņas uzbrucējiem.

Pateicoties Brendana Galahera un Torija Mičela vārtu guvumiem „Canadiens” otro periodu noslēdza ar vadību 2:0, bet trešajā periodā Girgensons, kurš spēli uzsāka trešajā maiņā, Keina traumas dēļ tika pārvietots uz „Sabres” pirmo maiņu. Sākotnēji tas nesa panākumus, jo pašā trešā perioda sākumā Šī Vēbers pret Girgensonu pārkāpa noteikumus, un vairākumu realizēja Mets Mulsons.

Taču drīz vien Galahers izcēlās vēlreiz un atjaunoja divu vārtu pārsvaru, bet 52. minūtē haosu pie „Sabres” vārtiem izdevās izmantot Endrjū Šo. „Sabres” gan pieprasīja video atkārtojumu, taču vārti tika ieskaitīti tik un tā, un „Sabres” nokļuva iedzinējos. Atlikušajā laikā Bufalo hokejistiem rezultāta starpību vairs neizdevās samazināt, neskatoties uz iespējām vairākumā.

Monreālas vārtos 30 no 31 metiena atvairīja Els Montoija, kurš aizstāja apslimušo „Canadiens” zvaigzni Keriju Praisu. Savukārt „Sabres” vārtsargs Robins Lēners tika galā ar tikai 20 no 24 metieniem. Bufalo komanda sezonas sākumu turpinās ar četru spēļu izbraukumu, kurā gan trim pretiniecēm - "Flames", "Oilers" un "Canucks" - pagājušajā sezonā bija mazāk uzvaru nekā "Sabres".

”Sabres”-”Canadiens” 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)

Vārti: 8:43 Galahers (Pačioretī) 0:1, 23:21 Mičels (Bairons, Dano) 0:2, 40:35 Mulsons (Reinhārts, Ristolainens) 1:2, 46:43 Galahers (Vēbers, Galčeņuks) 1:3, 51:36 Šo (Kers, Dešarnē) 1:4
Metieni: 31:24
Soda minūtes: 6:22
Vartsargi: Robins Lēners - Els Montoija

”Sabres” spēļu grafiks oktobrī

Datums Laiks Vieta Pretiniece Rez.
14.10 2:00 Mājās Canadiens 1:4
17.10 2:00 Viesos Oilers
19.10 4:00 Viesos Flames
21.10 5:00 Viesos Canucks
26.10 2:00 Viesos Flyers
28.10 2:00 Mājās Wild
29.10 20:00 Mājās Panthers
30.10 21:00 Viesos Jets