Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" pieviļ mazākums - pirmajā spēlē zaudējums Sočos

© Kaspars Volonts, Dinamo Rīga

Kontinentālās hokeja līgas devīto sezonu ar zaudējumu sāka Rīgas "Dinamo", kas pirmajā trešdaļā ielaida trīs vārtus mazākumā un ar 1:3 atzina "Sochi" pārākumu. Vienīgos vārtus, realizējot skaitlisko vairākumu, guva kanādietis Koltons Gilīss.

Kontinentālās hokeja līgas devītā sezona Rīgas "Dinamo" sākās pagalam neveiksmīgi. Miķelis Rēdlihs nopelnīja noraidījumu par klupināšanu, un laukuma saimniekiem vairākumu izdevās realizēt 12 sekunžu laikā. Pēc metiena no distances pirmais pie atlēkušās ripas bija Iļja Krikunovs, trešajā minūtē izvirzot "Sochi" vadībā ar 1:0.

Sekoja Pjotra Ščastļivija noraidījums par klupināšanu, un laukuma saimnieki to izmantoja pusminūtes laikā - pašā ievadā nepilnās piecās minūtēs "Sochi" izvirzījās vadībā ar2:0. Turklāt atkal precīzs bija Krikunovs, atkal paliekot nepieskatīts vārtu priekšā. Sezonas pirmajā mačā divi vārti vēl nekad nebija ielaisti tik ātri.

Tomēr tas nebija viss - skaitliskā sastāva pārkāpums Rīgas "Dinamo", un "Sochi" realizēja trešo vairākumu pēc kārtas, izceļoties vienu sekundi līdz tā noslēgumam. Renata Mamaševa plaukstas metienu no zilās līnijas pielaboja komandas kapteinis Igors Ignatuškins, un rīdzinieku vārtsargs Jakubs Sedlāčeks, nesagaidījis partneru palīdzību, atkal noplātīja rokas bezpalīdzībā - 3:0.

Pirmās trešdaļās noslēgumā Kaspars Saulietis nerealizēja izgājienu vienatnē pret mājinieku vārtsargu Konstantīnu Baruļinu, nespējot raidīt ripu starp kājsargiem, tomēr 33. minūtē Rīgas "Dinamo" samazināja deficītu. Vienu sekundi līdz vairākuma beigām Džastins Šags apmeta slaidu loku ap laukuma saimnieku vārtiem un atrada netraucēto Koltonu Gilīsu, kurš no tuvas distances meta bez ripas apturēšanas - 1:3. Ieskaitot pārbaudes mačus, viņš izcēlās trešajā spēlē pēc kārtas.

Lai gan rīdziniekiem nāca talkā veiksme, jo 38. minūtē pēc Bena Maksvela šāviena no tuvas distances izglāba pārliktnis, atspēlēties neizdevās. Netika realizēts vairākums četri pret trim, rezultātu nedeva metieni no zilās līnijas, bet tikt tuvāk neļāva laukuma saimnieku aizsardzības vaļņi. Tādējādi Rīgas "Dinamo" pirmo reizi kopš 2012. gada sezonu sāka ar zaudējumu - 1:3 pret "Sochi".

Nākamā spēle pēc divām dienām, viesos tiekoties ar Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru vada Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns un kuram pārbaudes mačā tika zaudēts ar 0:3.