Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Latvijas izlase pasaules čempionātu sāks pret dāņiem

© F64

Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) publiskojusi 2017. gada pasaules čempionāta kalendāru. Latvijas izlase čempionātu Ķelnē, ''Lanxess Arena'' uzsāks 6. maijā pret Dānijas valstsvienību.

Arī 2016. gada pasaules čempionātu mūsējie iesāka 6. maijā, kad Krievijā notiekošajā čempionātā iesāka ar iegūto vienu punktu 1:2 zaudējumā papildlaikā pret spēcīgo Zviedriju. Septiņās spēlēs Latvija kopumā izcīnīja sešus punktus, ieņēma septīto vietu grupā astoņu komandu konkurencē un saglabāja vietu Elites divīzijā.

2017. gadā pasaules čempionāts risināsies Francijas un Vācijas pilsētās Parīzē un Ķelnē. Latvija spēlēs vienā grupā ar Zviedriju, Krieviju, ASV, Vāciju, Dāniju, Slovākiju un Itāliju. Parīzes grupā spēlēs Somija, Kanāda, Čehija, Šveice, Francija, Norvēģija un Slovēnija.

6. maijā mūsējie čempionātu uzsāks ar spēli pret Dāniju. Tā būs čempionāta agrā spēle pulksten 13:15 pēc Latvijas laika. Grupu turnīra turpinājumā spēles pret slovākiem un itāliešiem, kam sekos sarežģīts posms ar mačiem pret Zviedriju, ASV un Krieviju, bet noslēdzošais mačs grupā būs pret mājinieci Vāciju. Visas spēles mūsējie aizvadīs Ķelnē, ''Lanxess Arena''.