Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Hokeja fani gatavojas uzvarām un siltam laikam Maskavā

© F64

Šodien Krievijā tiek dots starts Pasaules čempionātam hokejā. Uz Maskavu devušies vairāki tūkstoši līdzjutēju.

«Šobrīd domājam, ka kopumā Latvijas izlasi atbalstīs ap trīs līdz pieci tūkstoši līdzjutēju. Taču vienlaikus kopā mēs tik daudz neredzēsim. Lielākais līdzjutēju pieplūdums plānojas nākamās nedēļas beigās, kad Latvijas izlasei pretim stāsies Dānijas un Kazahstānas valstsvienības. Savukārt vismazāk līdzjutēju, visticamāk, būs 9. maijā pret mājiniekiem Krievijas izlasi un 17. maijā, kad paredzēta spēle Latvija - Norvēģija,» Neatkarīgajai savas prognozes atklāja tūrisma operatora Travel Art LV valdes priekšsēdētāja Inese Krūmiņa.

Viņa neslēpa, ka atbalstītāju skaits būtu krietni, pat daudzkārt lielāks, ja Latvijas valstsvienība čempionātu aizvadītu Sanktpēterburgā, nevis Maskavā, jo no Krievijas galvaspilsētas daudzi bīstas gan tās apjomu, gan arī medijos izskandinātās dārdzības dēļ. Vēl faktors, kas ir ietekmējis līdzjutēju vēlmi doties uz čempionātu, ir Krievijas vīzas, kas tomēr ir papildu izmaksas čempionātam un arī patērētais laiks, kā arī ļoti daudz potenciālo braucēju atteicās no šīs idejas tādēļ, ka nebija ņēmuši vērā faktu - pases derīguma termiņam ir jābūt pusgadu pēc ceļojuma beigām.

«Ļoti daudz mūsu klientu, it īpaši latvieši, kas dzīvo un strādā ārpus Latvijas, attapās pēdējā brīdī, ka viņiem jau vasarā beidzas pases derīguma termiņš. Viņiem brauciens uz Maskavu gāja secen tikai tādēļ, ka ir problemātiski laikus nomainīt pasi un vēl pagūt nokārtot Krievijas vīzu, atrodoties tālu no Latvijas un no vēstniecībām,» atklāja I. Krūmiņa.

Būtiskas lietas, kas jāatceras, dodoties uz Maskavu, - nedrīkst aizmirst, ka ārzemniekiem visu laiku ir jābūt līdzi pasei - pat tādos gadījumos, ja viņi izgājuši no naktsmītnes vienkārši uzsmēķēt. Tāpat jāatceras, ka Krievijā ir spēkā stingri smēķēšanu ierobežojoši noteikumi, piemēram, pīpēt atļauts tikai īpaši tam atvēlētās vietās. Soda nauda, ja, piemēram, tiek smēķēts naktsmītnes istabiņā, sasniedz 3000-5000 rubļu (40 līdz 70 eiro).

Sliktas ziņas arī par apskates objektiem. Ņemot vērā, ka 9. maijs Krievijā ir brīvdiena un Sarkanajā laukumā paredzēta lielā parāde, tad šis vispopulārākais apskates objekts laikā no 7. līdz pat 11. maijam būs apmeklētājiem slēgts.

Taču labā ziņa visiem faniem - vismaz šobrīd sinoptiķu prognozes liecina, ka laika apstākļi gan varētu būt jauki un vasarīgi - gaisa temperatūra čempionāta laikā svārstīšoties no +16 līdz pat +23 grādiem. Tiesa gan, reizi pa reizei uzlīņās arī lietus.